KAMENA SKLADBA Poziv na okrugli stol o suhozidarstvu

0
1831

Ususret 2. prvenstvu Hrvatske u gradnji suhozida Udruga Argonauta večeras u murterskoj knjižnici organizira okrugli stol na temu ovih tradicionalnih znanja i vještina.

U prostorijama Narodne knjižnice i čitaonice Murter u petak, 12. listopada s početkom u 19 sati održat će se okrugli stol o suhozidnoj gradnji. Sudjelovat će predstavnici udruga Argonauta i Dragodid, Općine Murter- Kornati i Muzeja grada Šibenika. Svi zainteresirani za ovaj vid tradicijske djelatnosti pozvani su da se pridruže u raspravi o stanju i budućnosti suhozidne gradnje.

Sutra ujutro na Gradini se održava 2. prvenstvo Hrvatske u gradnji suhozida. Manifestacija počinje u devet sati registracijom sudionika i izvlačenjem redosljeda natjecanja ekipa. U deset počinje prvi dio natjecanja, a proglašenje pobjednika i zajednički ručak predviđen je za 16 sati. Natjecatelji dolaze iz Vodica, Garduna, Murtera, Povljane… Natjecateljske ekipe činit će do 4 člana / članice starija od 16 godina, a cilj natjecanja je u zadanom vremenu od 15 minuta od raspoloživog kamena izgraditi što dulji dvostruki suhozid unaprijed zadane visine i širine. Natjecanje će se održati na poligonu, a naknadno će sav materijal biti iskorišten u obnovi suhozida na Colentumu. Prijave još traju.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here