GAJETA KUP 2018 Ilki pripala pobjeda u oba plova

0
3017
Šampionka Ilkka i njena posada po ulasku u cilj - Ante davor Turčinov Zec s uzdignutim rukama (Foto: Rudinapress/Vana Balin)

Gajeta Ilka Mu 887 Ante Davora Turčinova Zeca pobjednica je oba plova Gajeta kupa, regate koja je danas u Murteru održana kao posljednji događaj ovogodišnjih, 21. po redu Dana latinskog idra.

Turčinov je bio za kormilom Ilke. Zasluge za pobjedu pripisuje brodu i cijeloj posadi, a posebno Duji Fržopu, jedriličarski asu koji ne propušta ni regate u tradicijskim plovilima.

– Jedrim od malena. I moj otac i moj djed imali su gajetu, pa imam i ja, a nazvao sam je po mojoj dobroj babi Ilki. A pobjeda nije samo moja. Triba imati dobar i održavan brod, a isto tako i dobru opremu i posadu. E, to je sve danas bilo kod nas – rekao nam je Turčinov. 

– A Duje Fržop, on zna puno toga o jedrenju, posebno o sportskom, jer je ova regata takva. On nam kaže kad ćemo okrenuti brod, kad požati, sad ovo, sad ono… Nije važan samo onaj koji je za timunom. Triba u brodu imati i nekog tko zna taktike. A ja znam dosta toga, ali Fžop je Fržop. Ja nisam ka dite idrija u Žalum, ja san idrija s didon – hvali Ante Davor Turčinov Zec ujedriličarskog šampiona kojeg je dobio u posadu.

Drugo mjesto Gajeta kupa pripalo je Trtuši Mu 752 s kapetanom Antom Turčinovim, šampionki ovogodišnjeg Latinskog idra, a treća je gajeta Lipa moja s kapetanom Jadrankom Pavićem.

 Evo i nekoliko fotografija kojima je regatu zabilježila Vana Balin:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here