Trtuša odnijela pobjedu Latinskog idra – druga i treća su Betinke Marinka i Baba Tone

0
4307
Pobjednica - Trtuša (Foto: Rudinapress/Vana Balin)

Gajeta Trtuša MU 752 s kapetanom Antom Turčinovom pobjednica je ukupnog poretka 21. regate latinskog idra na kojoj je danas startalo 56 leuta, gajeta i kaića.

Nakon murterske gajete, drugi u ukupnom poretku regate je betinski kaić ili lađa Marinka s kapetanom Dujom Fržopom i Tonkom Ramešom. Treći su također Betinjani, gajeta Baba Tone s kapetanom Dariom Filipijem i njegovom posadom.

Trtuša i Ante Turčinov ne nastupaju prvi put.

Ante Turčinov (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

– Nastupamo o 2000. godine kada je kormilar bio naš 97-godišnji djed, što nam tada donijelo pobjedu. Plovili smo kasnije svake godine, uvijek među najboljima, a sada evo ponovno prvi. Dobro održavan brod, uvježbana ekipa i fortuna. Sreća je uvijek potrebna – rekao nam je kapetan Trtuše Ane Turčinov.

U posadi su s Antom bili i njegova djevojka Ana Ježina, njegov brat Mate Turčinov, sestre Ana Pavičić i Marija Turčinov, Zet Marinko i nećakinja Tonka.

– Rutu smo prošli za otprilike uru i kvarat. Izvrstan maestral, dobro more i trtuša je klizila fantastično. Ova je regata, ukupno gledajući i bez obzira na pobjedu, jedna od najljepših u kojima sam sudjelovao – kaže Turčinov.

Regatu je Canonom ovjekovječila Vana Balin:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here