TISNO Osniva se dramska radionica za djecu otoka Murtera

0
2248

Jedna od najdugovječnijih i najuspješnih tribunjskih institucija – Kulturna udruga Tribunj – sa svojom Dramskom radionicom kreće u pohod na zapad. U subotu 6. listopada u Društvenom domu u Tisnom predstavit će se nizom scenskih točaka i pozvati djecu otoka Murtera da se uključe u dramsko stvaralaštvo.

Nastup tribunjske dramske skupine u Društvenom domu nije samo još jedna dobra predstava, kakve Narodna knjižnica i čitaonica Tisno ovdje kroz godinu upriliči čitav niz. Puno je više od toga – Dramska radionica Tribunj dolazi na otok u potrazi za novim članovima. I to ne slučajno.

– Iako ne djeluje već čitav niz godina, o uspjesima nekadašnje amaterske kazališne skupine Buža još uvijek se priča. Tisno je očito mjesto koje ima veliki potencijal za ovu vrst stvaralaštva, a Murter sa stoljetnom slavnom tradicijom da i ne spominjemo – kaže nam Lucija Cvitan, voditeljica Dramske radionice Tribunj.

Kroz Dječji tjedan Narodne knjižnice i čitaonice u Društvenom domu u Tisnom u nedjelju 6. listopada tribunjski dramaturzi će predstaviti svoj rad, te će ujedno i djeca iz publike biti pozvana da se u njega uključe. Osnivanje Dramske radionice ili njene sekcije, koja će djelovati u Društvenom domu u Tisnom prilika je za razvijanje dječje kreativnosti koja se ne propušta. Ravnateljica Narodne knjižnice i čitaovice Tisno Silvija Čurić i voditeljica Dramske radionice Tribunj Lucija Cvitan ne sumnjaju da će ovdašnja djeca pokazati veliki interes za glumu.

Uz utkrivanje talenata, učenje i uvježbavanje dramskih nastupa sudjelovanje u radionici djeci omogućava još mnogo toga.  Među ostalim, djeca Dramske radionice su dosad već odradila 15-ak humanitarnih priredbi za onu djecu i odrasle kojima je pomoć bila potrebna. I predstava koju će prirediti 6. listopada u Društvenom domu u Tisno osmišljena je tako da ima humanitarnu komponentu i poslužit će za prikupljanje pomoći jednoj vrlo siromašnoj obitelji u nevolji.

Upisi djece u dramsku radionicu koja će djelovati u Tisnom već su počeli. Roditelji djece s cijelog otoka pozvani su da se za pojedinosti jave na broj Kulturne udruge Tribunj 022 447 170 ili voditeljice Lucije Cvitan 095 555 7274.

.

.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here