IZAZOV KAMENA Murter je domaćin suhozidarskog prvenstva Hrvatske

1
1757

 Udruga ARGONAUTA i 4 GRADA DRAGODID pozivaju sve suhozidarke i suhozidare da se prijave na 2. Prvenstvo Hrvatske u gradnji suhozida koje će se 6. listopada održati u Murteru.

Ovo je prvenstvo prvi puta održano još 2011. gdine u Kolanu na otoku Pagu (POVEZNICA), a sada će biti u Murteru na arheološkoj plaži na poluotoku Gradina (Colentum). Organizatori kažu da su dobrodošle sve ekipe – iz Murtera, Betine, Jezera, Tisnog i iz cijele Hrvatske, a ujedno pozivaju i suhozidare iz zemalja sa istočnojadranskog krša (Italije (Friuli – Venezia Giulia), Slovenije, BiH, Crne Gore i Albanije), čime bi natjcanje postalo međunarodno.

Za sudjelovanje je potrebno skupiti ekipu od četiri člana i prijaviti se do 21. rujna. U subota, 6. listopada program obuhvaća registraciju, natjecanje, zajednički ručak te prigodni program uz druženje i proglašenje pobjednika.

Volonterka akcija Argonaute na Gradini – arhiv Ridinapress/H. pavić

Evo rasporeda:

09:00 h Okupljanje i registracija sudionika 09:30 Izvlačenje redoslijeda natjecanja sudionika

09:50 h Pozdravni govor

10:00 h Prvi krug natjecanja (5 ekipa)

12:00 h Terenski oblikazak lokaliteta Gradine – Colentum i predstavljanje aplikacije Suhozid.hr

13:00 h Drugi krug natjecanja (5 ekipa)

15:00 h Proglašenje pobjednika i zajednička izgradnja suhozida

16:00 h Zajednički ručak i druženje

Najpoznatiji murterski suhozidar je Ivo Šikić Bažokić – gradnja suhozida na Gradini/arhivska fotografija (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Pravila: Ekipu čini do 4 člana / članice starija od 16 godina. Cilj natjecanja je u zadanom vremenu (15 min) od raspoloživog kamena izgraditi što dulji dvostruki suhozid unaprijed zadane visine i širine. Nagrade: Pobjednik natjecanja dobiva prijelazni pehar, prve tri plasirane ekipe novčane nagrade (pokrivaju se iz kotizacija), svi natjecatelji dobivaju majice i plakete. Svim natjecateljima osiguran je ručak. Osobe u pratnji natjecatelja također su pozvane prisustvovati ručku uz nadoplatu.

Prijave: Prijave za natjecanje otvorene su do 21.9.2018. Kotizacija po ekipi iznosi 200 kn i plaća se prilikom registracije na licu mjesta. Najveći broj ekipa koje mogu sudjelovati na natjecanju je 10, a kvalificiraju se prema redoslijedu prijava. Prijave se šalju e-mailom na adresu: mail@argonauta.hr. Prijava mora sadržavati imena članova, adrese, kontakt telefone i mail adrese

Napomena: navedeno je podložno manjim izmjenama, a bit će definirano nakon što se bude znao točan broj ekipa. U slučaju lošeg vremena natjecanje se odgađa za sljedeću subotu 13.10.2018.

1 KOMENTAR

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here