BORIS OBRATOV Slikar iz Tisnog i Žuti most

0
3265
Rudinapress/H. Pavić

Nastupom Luke Beraka na gitari i otvorenjem izložbe slikarovih radova na maloj svečanosti u atriju palače Katuarić u nedjelju je obilježen izlazak iz tiska kataloga “Boris Obratov – Žuti most”.

Zašto je katalog Borinih slika nazvan “Žuti most” pojasnio je na prezentaciji njegov prijatelj Dino Obratov.

– Nije to samo ime i priča slike, nego je stvarna. Bilo je to davno, kada smo se intenzivno družili, a ima od toga 40 godina. Bili smo mladi, buntovni, protiv svega… I više puta smo na tim druženjima konstatirali: “Ne valja ništa!”. I onda bi Bore reka: Bit će bolje kada se most oboja u žuto” – pojasnio je Dino poantu naziva slike i kataloga.

Boris Obratov – Žuti most (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

“Žuti most”, ona bolja budućost koju Bore živi i slika od tih davnih vremena do danas, donosi nasumični odabir slikarovih radova na 32 masne stranice formata A4, bez impresuma i ostalih zadanosti forme.

Na trećoj stranici je opaska slikara – 1997. godine, 140 radova, svi su bili uokvireni, kad sam isplatija okvire, sve san podilija… Na posljednjoj još jedna – Ovaj skromni katalog mojih radova puno mi znači. Iskreno i od srca zahvaljujem svima koji su mi pomogli da ga imam. Puno hvala Siniši, Dinu, Željku, Igoru, Haraldu, Pauli, Vihoru, Marini, Filipu i mojoj Nadi. –

I posveta njegovih prijatelja na pretposljednjoj, gdje se navodi da je BORIS OBRATOV –  rođen 2. travnja 1955. godine u Šibeniku, sa stalnim mjestom u boravka u Tisnom, koji od svoje 15. godine ozbiljno živi slikarstvo… – SLIKAR IZ TISNOG.

– Osim ponekog izlaska u čudesnu prirodu, ambijent stvaranja slikar će naći u atelijeru. Obratov također ima svoj atelijer u kojem se osjea najbolje i stvaralački nesputan. Njegov atelijer je TISNO…”. “Važno je da se Boris Obratov – slikar iz Tisnog, svojim prijateljima i svima koji vole Borisove slike predstavi i na ovaj način.

Hvala Bore

Tvoji prijatelji”

I bilo je uistinu važno biti u atriju palače Katunarić u nedjelju navečer. Vidjeti prijateljskom pažnjom ganutog Boru i u Borinim slikama vidjeti kako on vidi ono što većini promiče. No, i oni koji nisu bili tamo stignu pogledati izložbu i nabaviti katalog. I potražiti Boru po selu…

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here