BAFF i Općina Tisno – Najavljena snažnija potpora filmskom festivalu

0
2186
Ana Štrelov i Frane Bilić kod načelnika Klarina (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Četiri dana puna projekcija, preko 60 vrhunskih filmova iz cijelog svijeta u natjecateljskom i revijalnom dijelu programa, radionica, predavanja i okruglih stolova s uglednim sudionicima, izložbi… s preko tisuću sudionika/posjetitelja… Uspjeh premijernog izdanja Betina Film Festivala bio je iznenađenje za sve.

Tim povodom jutros je u Općini Tisno organiziran prijam za organizatore iz Udruge Mirage – kreativni studio. Načelnik Općine Tisno Ivan Klarin čestitao je Frani Biliću i Ani Štrelov na uspjehu i najavio snažniju ulogu Općine u budućim projektima BAFF-a.

– Ovo je bio prvi ovdašnji filmski festival. Vjerovao sam da se radi nešto dobro, ali me je kao načelnika općine na čijem području se odvija ugodno iznenadio uspjeh festivala. Nisam očekivao da će filmski festival u svom prvom izdanju ostvariti uspjeh na toj razini, u cjelini i u svim segmentima posebno. Zahvaljujući Frani Biliću i ekipi mladih volontera koje je okupio realiziran je kulturni sadržaj koji do sada nismo imali. Ovaj kulturni projekt ima i turističku komponentu, jer smo vidjeli da je doveo mnogo ljudi u rujnu u Betinu.  Imamo stoga puno razloga da sa strane Općine Tisno najavimo puno veću suradnju i podršku za buduće uspjehe projekta – rekao je načelnik Klarin.

Frane Bilić i Ana Štrelov zahvalili su na čestitkama, ali i na potpori koju su ne samo od Općine Tisno, nego i od TZ Betina, Prezentacijskog centra, NP Kornati, PP Vransko jezero… dobili za prvi BAFF “na neviđeno”.

– Potpora koju smo imali možda je malena ako se ide uspoređivati, ali treba znati da film, kao i kultura na cjelini, rijetko nailaze na razumijevanje od strane službene politike. Stoga možemo reći da smo i mi barem jednako iznenađeni prijemom našeg projekta sa strane Općine Tisno, ostalih institucija i zajednice u cjelini – rekao je Frane Bilić uz zahvalu načelniku i Općini Tisno.

Uz obećanu potporu, rekao je Bilić, BAFF će sljedeće godine lakše ispraviti nedostatke i napraviti iskorak u odnosu na premijerno izdanje, na što ga obvezuje prijem na koji je naišao kod publike u Betini, ali i zajednice u cjelini, one lokalne  i filmske.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here