“U POGLEDU POBOLJŠANJA SVEGA” Na Shirokom je večeras Fešta Zapadne Gomilice

0
2503
Muhti srdele, specijalitet tradicijske kuhinje Zapadne Gomilice, se večeras neće spremati, ali to još nitko ne zna (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

U Tisnom na “Shirokom” večeras s početkom u 20 sati najavljuju Feštu Zapadne Gomilice – najveću od svih ovdašnjih kvartovskih fešti, od koje je možda veća samo ona na Ratu.  Nastupa Iva Spahija, “šibenska Tina Turner”.

Fešta je zbog loše vremenske prognoze sa 25. kolovoza prebačena na 28., pa na davno tiskanim plakatima stoji poziv na “jeftino piće i muhti srdele”, no, kako nam otkriva predsjednik Mjesnog odbora i Organizacijskog odbora Fešte Zapadne Gomilice Hrvoje Čorkalo – Hrčo, loše vrijeme krivo je što će umjesto tradicionalnog gomiličarskog morskog specijaliteta na roštilju biti meso.

Fešta počinje u 20 sati, ali su se ljudi na Shirokom počeli okupljati već od ranog jutra (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

– Već treću godinu za redom naša fešta ima precizno i jasno definirane ciljeve i svrhu – održava se u pogledu poboljšanja svega. Kako god, srdela ili meso, pozivamo sve Gomiličare i negomiličare, Tišnjane i netišnjane, turiste i neturiste, putnike namjernike i nenamjernike, ljude svih nacija, rasa, svjetonazora, vjeroispovijesti, boja, oblika i veličina te sve ostale nenavedene da svojim dolaskom uveličaju ovu velebnu i na širim prostorima jedinstvenu feštu – kaže Hrčo.

Džeki od ranog jutra čuva točionik (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Umjesto Teških osjećaja, folklornog sastava Zapadne Gomilice, na ovogodišnjoj fešti nastupaju Iva Spahija i The River band. Vrhunska mlada pjevačica iz Šibenika, sestra nešto poznatije misice Maje Spahije, nije bez razloga dobila naslov šibenske Tine Turner. Ona i ovaj “gažersko-koncertni pop-rock i rock bendu” nastupaju s repertoarom od Creedencea, Janis Joplin, Tine Turner, Guns’n’Rosesa, Amy Winehouse i Sam Smitha, preko Josipe Lisac, Azre, Parnog Valjka, Prljavog kazališta i SARS-a… do…

DECENTRALIZACIJA Fešta Zapadne Gomilice centar Tisnog preselila na Široko

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here