NAJAVA Večeras plešete ili se glazbeno obrazujete – tehno spektakl centru Pirovca:

0
1884

Turistička zajednica Općine Pirovac večeras u centru Pirovca organizira večer elektronske glazbe sa zvijezdama hrvatske tehno scene – spektakl za ljubitelje ovog glazbenog žanra, a za sve ostale jedinstvena prigoda da se glazbeno obrazuju.

Gostuju dva zagrebačka DJ-a kojima se uz ime i naslov DJ uvijek dodaje “kultni” te jedan domaći, za kojeg se kaže – legenda. To su DJ MARY (Zagreb) & DJ FRAJMAN (Zagreb) + DJ CHUBY (Tisno).

DJ MARY

Evo što o DJ Maryju kaže Klubska scena: Jedan je od pionira techno & house zvuka u Zagrebu. Karijeru je započeo ‘89/’90 u klubu KSET puštajući većinom elektro-body i industrial glazbu. Dolaskom techna ’90-ih Mary sebe nalazi u njemu te ga kao logičan slijed odmah i prihvaća.

Zadnjih godina orijentirao se na tech-house i groovy deep tech zvuk. Pokretač je dva labela Soul Access i Audiometric. U suradnji s MDR-om napravio je nekoliko deep house EP-ova za Behaviors Records i Soul Industries. Reaktivirao je projekt TeHôM koji teži dark ambient, industrial i ritual ambient stilu, a paralelno radi na kompozicijama za treći album. Mary je gostovao diljem Europe i predstavljao hrvatsku scenu u pravom svijetlu (POVEZNICA).

DJ FRAJMAN

A evo i Frajmana: Kultni Zagrebački DJ iz Stereo Studia. Klupsku i radijsku karijeru DJ FRAJMAN započeo je 1990. god. u kultnim zagrebačkim klubovima Kulušić i Lapidarij. Nedugo zatim, zajedno sa DJ-ima Kikijem i Maminjom uređuje i vodi emisiju “Deep FM”, na popularnom zagrebačkom Radiju 101. Koncem 1992. god. pokreće klupsku večer “Sabotage” u zagrebačkom klubu Aquarius. Ove večeri, kasnije preimenovane u “Loops”, postaju glavna klupska okosnica techno, progressive i house zbivanjima u Hrvatskoj, te kroz klub defiliraju značajna imena svjetske techno scene. Sven Vath, Jeff Mills, Derrick May, Richie Hawtin, Umek. 1994.god. sudjeluje u organizaciji prvog velikog dvoranskog partija “Brave Rave”. Nakon “Loopsa”, koji su šest i pol godina živjeli u Zagrebačkom Aquariusu (najduža kontinuirana svakotjedna techno rezidencija u jednom hrvatskom klubu, i šire!), 1999. god. zajedno sa DJ-ima Felverom i Kikijem postaje rezident klupske večeri “Stereo Studio” u Tvornici. Nastupao je u Njemačkoj, Austriji, Italiji, Nizozemskoj, te gotovo u svim važnijim hrvatskim i slovenskim klubovima i partijima (POVEZNICA).

DJ CHUBY

DJ Chuby nema profil na portalu Klubslascena.hr ne zato što što ga nije zaslužio, niti zato što u njega ne bi bilo važnih stvari za napisati, već se njegov oštri otklon od mainstreama manifestira i u izbjegavanju masovnih medija. Zato ni Rudinapress nema intervju povodom “okrugle” 13. obljetnice Chubyjeva djelovanja. A nije da nismo pokušali. No, zna se da je DJ Chuby aka Zoran Čubrić pionir lokalne undergound scene za kojeg je techno mnogo, mnogo više od same glazbe – utočište od prevladavajućih, agresivnih konzumerističkih kulturnih obrazaca i nenasilni pokret otpora prema istima. Promovira malo tvrđi techno i vjeruje u ono što radi. I beskompromisan je u tome. Ne pokušava se svidjeti gazdama klubova ni publici, već se trudi da ih nešto nauči. I radije će svirati besplatno i preživljavati od rada na građevini, nego puštati glazbu po diktatu. Tijekom godine ima stotine nastupa po klubovima i festivalima u Hrvatskoj i inozemstvu te je rezident u Beach baru Loca Villi u Tisnom…

Vidimo se večeras…

Objavljuje Pirovac Tourist BoardPetak, 24. kolovoza 2018.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here