KAWASAKI 3P U TISNOM Eksplozija punka na Rudini – nitko nije stradao, ali je Tomfi pukao glas

0
3179
Kawasaki 3P u Tisnom (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Žestoki i beskompromisni punk Kawasaki 3P-a snašao se na tišnjanskoj Rudini kao da je ovdje doma. A doma se obično rade najbolji tulumi.

Iako se to po energiji koju su na Rudini pokazali nikad ne bi reklo, Kawasaki 3P ove je godine proslavio 25. rođendan. A da ima već četvrt stoljeća da sviraju, moglo se vidjeti i po tome i po djeci koja su pred pozornicom plesala.  Ako Kawasaki 3P možda još nije odrastao, njihovi fanovi jesu i sada na koncerte dolaze s djecom. I sklonost prema zagrebačkim pankerima su prenijeli na potomstvo, tako da su i mališani od svega desetak godina ili manje čitavu večer pjevušili njihove pjesme i plesali.

Tomfa dirigira basistom (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Koncert je, kažu čak i oni koji su ih sinoć prvi puta čuli i vidjeli, bio odličan, ali kako to obično kaže za dobre koncerte – bio je prekratak. Vratili su se na samo jedan jedini bis i odsvirali svega još jednu pjesmu, tako da su unatoč izvrsnoj atmosferi koja je vladala na Rudini odradili jedva jedvice išta više od ugovorenog.

– Je, bili su dobri, ali kad vide da su tako dobro primljeni, bilo bi u redu da su ostali na pozornici barem 15 minuta više – gunđala je Rudina.

No, kad smo išli po izjavu doznali smo da imaju dobro opravdanje za ovakvo neprimjereno ponašanje – pjevaču Tomfi od najavljene “eksplozije punka” “pukao” je glas, tako da je jedva govorio.

– Pil sam prehladan gemišt. Neće mi se ponoviti – jedva da je izustio Tomfa.

Igor Bergam, predsjednik udruge P.A.R.K. koja organizira koncert, ispričao mu je kako u Tisnom postoji fantastični autorski rock bend, žestokog i originalnog izričaja naziva Teški osjećaji, kojeg predvodi mjesni poštar i kojega valja poslušati, posebno u živo. Tomfa je obećao da hoće, ali je povjerovao Bergamu na riječ i najavio je da će pozvati Teške osjećaje na prvi sljedeći koncert koji Kawasaki 3P bude imao na otoku.

– Znate što, s tim festivalom Više Rock ‘n’ Rolla na Obali Mora radite ovdje fantastičnu stvar. Ljudima dovodite različite njima više ili manje poznate bendove i tako im dajete priliku da ih čuju u živo i glazbeno se educiraju. Isto tako, nama je ovo izvrsna prilika da se predstavimo – rekao je Tomfa, koji se nada da će ovaj festival zaživjeti i da će Kawasaki 3P za koju godinu ponovno imati priliku nastupati na otoku.

Oni nisu bend za turističke manifestacije, ali publika ih je, kaže Tomfa, izvrsno primila i  obećao je da će, budu li ikad svirali u blizini, koncertnim bonusom nadoknaditi ono što je sinoć zbog puknutog glasa propušteno.

Ovo je bio deveti od deset koncerata prvog izdanja festivala Više Rock ‘n’ Rolla na Obali Mora. Posljednji nastupaju Kojoti, koji imaju koncert 29. kolovoza na Trgu Jezerana u Jezerima.

Do tada, pogledajte fotogaleriju s FB stranice festivala:

Velika veeeelika galerija s koncerta i oko koncerta Kawasaki 3P-a u Tisnome 🙂 Bio im je to prvi nastup na otoku i oduševili su mještane :)Foto – Hrvoslav Pavić

Objavljuje Više Rock 'n' Rolla Na Obali MoraPetak, 24. kolovoza 2018.

 

 

 

 

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here