Humanitarna akcija tišnjanske knjižnice za djecu bez roditelja – olakšajmo im prvi dan škole!

0
1743

Svatko od nas se sjeća kako je težak povratak u školske klupe nakon ljetnih praznika. Težak je nama bio kad smo bili  školarci, težak je i današnjim školarcima. Težak je svima, a nekima je još i teži.

Posebno je težak djeci bez roditelja. Jer, na kraju svakog ljeta slušamo kuknjavu roditelja kako su skupi dječja odjeća, obuća, torbe, pernice i školski pribor. A koliko je sve to tek skupo onoj djeci koja nemaju mamu i tatu? Oni koji nemaju nikoga zato imaju Narodnu knjižnicu i čitaonicu Tisno. Imamo je i mi svi ostali. Pomoći će nam da pomognemo. Knjižnica je pokrenula humanitarnu akciju kojom  za djecu iz splitskog Dječjeg doma Maestral prikuplja darove za lakši početak nove školske godine.

– Svi se sjećamo da nam je prvi dan škole bilo bitno doći s novom školskom torbom, pernicom i svim priborom. Nekima je možda čak i bitnije bilo pokazati se u novim patikama ili kul odjeći. Zato smo se odlučili ovaj put prikupljati darove za početak školske godine.
Sezona je skoro gotova i nadamo se da ste u kasice-prasice skupili dovoljno bakšiša i džeparca pa neće biti prevelik izdatak darovati ovim divnim klincima nešto s čime će zasjati – pozivaju tete iz tišnjanske knjižnice.
Zahvaljujući gđi. Dragani Štambuk iz Maestrala Narodna knjižnica i čitaonica Tisno dobila je popis stvari koje su djeca bez roditelja zaželjela za početak školske godine. Njihove želje možete vidjeti OVDJE.  Redovito pratite stranice NARODNE KNJIŽNICE I ČITAONICE jer će popis svakodnevno ažurirati. Svi koji imaju želju uključiti se u akciju NKČ Tisno moli da se jave na e-mail info@nkc-tisno.hr, na broj telefona 438-277 i 098 806 426 ili, možda najbolje, da samo dođu u Knjižnicu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here