TISNO Četvrt stoljeća Kawasaki 3P-a: Punk-rock i šank-poezija na Rudini

0
1818

Okupili su se davne 1993. godine. Svirka ih je održala do dana današnjeg. Večeras s početkom u 22 sata na Rudini u Tisnom se slavi srebrni pir ili 25. rođendan Kawasaki 3P-a. Naravno, koncertom Kawasaki 3-pa.

Iako “pravovjerni” pankeri i rokeri baš i ne vole da se to spominje, 2003. godine upali su u finale Dore. Pravdali su se kako se radilo o “prvoj punk-rock subverziji ovog učmalog festivalskog natjecanja”, a i dalje o sebi vole misliti i reći da su barabe. No, nema im pomoći –  imaju 2 Porina, 7 Zlatnih Koogli i 1 Crnog Mačka. No, to što ih je prigrlio mainstream ne mora značiti da oni nisu ono što jesu. Prije će biti da su malo skrenuli njegov tok.

Kako god, u 25 godina Kawasaki 3P su izdali tri albuma čije se pjesme vrte na tv i radijskim postajama. No, kao i svaki pravi bend, da bi ih potpunosti doživjeli, trebamo ih čuti/vidjeti uživo. Kawasaki 3p su ono što jesu samo na pozornici. Fantastična osmorka na njoj proizvodi eksploziju moćnog punk/ska/reage zvuka koji uz iskrenu šank poeziju čini Kawasaki 3P. 
– Ovo je prvi put da nastupamo u Tisnom i prvi put na otoku Murteru. Jako cijenimo što smo dobili tu priliku. Spremili smo veselu i žestoku kombinaciju tuluma u Kawasaki 3P stilu. Svi ljudi kojima je veselja, plesa i skakanja neizostavno bi večeras trebali biti na Rudini – poručuje Davor Viduka, gitarist benda.s prvi put nastupa u Tisnom.

Na ovaj tulum bi vjerojatno još neko vrijeme čekali da nije novog rock festivala Više Rock ‘n’ Rolla Na Obali Mora, koji je ovog ljeta oko univerzalnih, općih i vječnih rock vrijednosti ujedinio Pirovac, Tisno, Jezera, Betinu i Murter.  Večerašnji koncert Kawasaki 3P-a je deveti od ukupno deset koncerata ovog festivala i drugi je u Tisnom. Na istom mjestu je, naime, 26. srpnja festival donio i veličanstveni koncert splitskog TBF-a. Do sada su na festivali još nastupali i Vatra, Psihomodo Pop, Adastra, Mnogi Drugi, Crvena Jabuka, Jonathan i Neno Belan. Iduću srijedu, 29. kolovoza, festival završava koncertom Kojota u Jezerima.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here