ZA DUŠU I TILO Pobjednici betinske regate su Baba Tone i Dario Filipi

1
5236
Dario Filipi (Foto: rudinapress/H. Pavić)

Gajeta Baba Tone s kapetanom Dariom Filipijem Antušinom pobjednik je ukupnog poretka ovogodišnje 16. po redu betinske Regate za dušu i tilo.

Među 50-ak brodova koji su startali u početku je uvjerljivo najbrža bila gajeta Cicibela Marinka Mijata. Do bove u Tisnom i natrag do Rata bila je daleko ispred sviju, no sreća, odnosno vjetar, okrenula se između Rata i Sustipanca.

– Cicibela je veliki, jaki brod, s dobrim, velikim idrom i ide dobro kad mu je vitar dobar. No, kasnije je okrenulo burin pa smo je ostavili – pojašnjava kapetan Antušina kako je Baba Tone zaostatak za Cicibelom. U porat su došli nešto prije 16.30.

Baba Tone slavi

Burin je bio uistinu jak, pa se znatan broj brodova vratio spuštenih jedara, a Jaruh i s rasparanim. Bilo je tu i nekoliko malih sudara, zapinjanja za konope i drugih manjih nezgoda.

Kurnatarica s najstarijim kapetanom Antom Balinom Nijemcem došla je 10. u ukupnom poretku. – Prvo nam je zadija murterski konop, a onda su nas i udrili. Da nije toga bilo, možda bi bili i prvi – kaže Nijemac, koji je u posadi imao i ravnateljicu Muzeja Katu Šikić Čubrić.

Dario Filipi jedri oduvijek, a od 2014. na regatama je u svom brodu, uvijek s dobrim plasmanom. Bio je već treći i drugi, a ovo mu je prva pobjeda na Regati za dušu i tilo…

Uskoro donosimo poredak i druge detalje.

0

1 KOMENTAR

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here