TRKE TOVAROV Ni Miško, ni Raul – titulu prvaka svijeta za Slovačku je osvojio sukošanski Putko

0
3013
Vatromet i tovar (Foto: rudinapress/H. Pavić)

Prilično neočekivano, naslov šampiona svijeta na 13. međunarodnoj trci tovarov sinoć je odnijela Slovačka. Najbrže kopito svijeta je sukošanski Putko, dok se naš Miško nje plasirao među tri najbolja.

Sve do sinoć se znalo – najbrži magarac svijeta je ili Miško iz seoskog gospodarstva Banovi dvori u Tišnjanskoj Dubravi ili kninska magarica Rajka. Rajka već par mjeseci trči trke u vječnim lovištima (POVEZNICA), a Miško, čini se, bez nje nema volje natjecati se. No, pojavile su se nove zvijezde – magarac Putko i Valentino Peljušić iz Sukošana, koji su sinoć odnijeli uvjerljivu pobjedu.

Putko i Valentino (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

– Neka nam žive naš Putko i svi ostali tovari, neka se vidi šta je Dalmacija – rekao je nakon proglašenja pobjede Sukošanac Peljušić.

Druga je Slovenija, za koju je trčao pirovački tovar Grgo, a jahao Pirovčanin Emil Livajić Deva. Italija nije uspjela obraniti titulu svjetskog prvaka koju su joj lani donijeli magarica Rajka i njen Jahač Paško Perić Paica. Boje Italije branio je ponovno Paško, ali kako Rajke više nema među živima, jahao je njeno pule, magarca Raula.

Miško je trčao kao vjetar, ali Valerio se preračunao s brzinom u okukama (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

– Raulovo vrijeme tek dolazi. Brz je kao vjetar – rekao je Paica, najavljujući ponovni dolazak na ovu utrku.

Revanš priželjkuju i Englezi. Ollie Higgins iz Jerseya sa tribunjskim magarcem Olujkom nije se uspio plasirati u finale.

Englezi Ollie Higgins i Olujko nisu se plasirali u finale, ali hoće dogodine (Foto: rudinapress/H. Pavić)

– Prvi puta sam u Hrvatskoj i prvi puta u Tisnom, gdje sam došao na muzički festival u The Gardenu. Također prvi puta jašem magarca, tako da nije čudo da nismo pobijedili. Bilo je to za mene jedno nevjerojatno iskustvo. Vraćam se u Tisno dogodine, opet u Garden i na Međunarodnu utrku magaraca, a u međuvremenu ću gledati da naučim ponešto o ovim divnim životinjama – rekao nam je Higgins.

Nakon proglašenja pobjednika i vatrometa, uslijedila je fešta do jutra, uz glazbene sastave Magazin i Pandoru.

Kako je sinoć izgledala tišnjanska Rudina, pogledajte u fotogaleriji 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here