NAJAVA Ovo će biti vikend za pamćenje

0
2471

Donosimo najavu za subotu i nedjelju, koja je ujedno državni praznik, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja, koji će različitim programima biti obilježen u svim našim mjestima.

U Pirovcu za večeras najavljuju zabavu za sve uzraste – dva filma i dva koncerta!
Program Dalmatia Film Festivala na Trgu Rudina započinje u 21:00 sat, gdje će od dugometražnih filmova na repertoaru film “Animals”, s početkom u 22:45. Nisu zaboravljeni ni najmlađi (ni oni malo stariji) za koje se preporuča projekcija obiteljskog filma “Iza plavih vrata” (Behind the Blue Door) koji će biti prikazan u Kino dvorani Pirovac s početkom u 19:00 sati.
Koncert domaćih zvijezda –  Puhačkog Orkestra Pirovac – pratite na terasi restorana Malo misto od 21:00 sat, a na centralnoj bini od 22:00 sata uživajte u pismi Klape Mirakul.

U nedjelju 5. kolovoza povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja u Pirovcu će se održati koncert grupe COLONIA. Prije koncerta atmosferu će zagrijati DJ Mirabel, koji će nakon njega nastaviti zabavljati posjetitelje. U ponoć slijedi vatromet. U Murteru je večeras s početkom u 22 sata na snazi  MURTER MUSIC STREET 2018. Nastupaju „YELLOW SUBMARINE“.

Malo dalje, u Correta, u isto vrijeme počinje svirati DJ Mate Kokić, a za mix pultom u ništa bližoj ni daljoj Sireni, također u isto vrijeme nastupa DJ Santiago Batacosta aka Ante Dugopoljac, kojeg u stopu na saxofonu prati Chuck Borris, odnosno prof. Boris Plazibat.
U nedjelju, na Dan pobjede na Trgu Rudina s početkom u 21.00 sat nastupa TAMBURAŠKI SASTAV „ČUVARI NOĆI“.

U Betini, ispred Muzeja betinske drvene brodogradnje večeras s početkom u 21.00 sat bit će održana večer “Ususret fešti od brganje”. Pod naslovom “O brganji i brganjanju – kako je nekad bilo” prezentirat će se drevni betinski način izlova kunjke.

Dan brganje se održava već 48 godina. Jedna je od najstarijih manifestacija na Jadranu. Radi se o fešti o’školjaka, točnije o fešti u čast školjke kunjke koja je othranila mnoge generacije Betinjana. Ove godine Dan brganje pada na 5. kolovoza te se slavi zajedno s Danom pobjede i domovinske zahvalnosti. Ove godine ćebi upriličena prezentacija izlova školjaka (brganjanje), ženska veslačka regatu Dlan&Veslo, a navečer će nas zabavljati Show Legende i Jole na centralnom Trgu na moru. Posjetitelji će moći probati lokalne specijalitete od morskih plodova, ribe i ostale tradicionalne delicije.

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja proslavit će u nedjelju i u Jezerima, uz tradicionalne ribarske specijalitete i prigodan zabavan program. Proslava Oluje na Trgu Jezerana u nedjelju počinje oko 20 sati.

Isti državni blagdan svečano se obilježava u subotu 4. i nedjelju 5. kolovoza u Tisnome, a program možete pogledati u nastavku.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here