NAJAVA Filmovi, koncerti, izložbe… ljeto!

0
1573

Petak je, treći dan kolovoza, što se vidi i po broju i atraktivnosti večernjih programa u našim mjestima.

U Pirovcu je drugi dan međunarodnog filmskog eventa Dalmatia film festivala, koji se održava na dvije lokacije, u kino sali i na Trgu Rudina. Program u kino sali počinje u 19 sati, kada će biti prikazani dokumentarni filmovi Živjeti, ploviti, Iku Manieva, Ukraine, Standing Tall, The Dancer and the Clown te Pause and Listen to the Silence.
U 21.00 sat festival se seli na Rudinu, gdje će biti prikazani kreću turistički promotivni filmovi: “Flamenco Madrid”, “Love Summer”, “The Bird Watcher of Riga” i “Once Upon a Time in Cappadocia”, zatim kratki igrani filmovi “The Breath Holder” i  “Serving Joy”,  “Bruce”, “Old Dog”, “Crabgirl”, kratki animirani film “Panic Attack” te dugometražni igrani film “Holiday Makers”. Više o pirovačkom DFF pročitajte OVDJE.

Otvorenjem izložbe skulptura Otočne priče autorice Ane Troskot Bajić večeras u Betini počinju ovogodišnji, nikad bogatiji Dani male drvene brodogradnje. Ovo je četvrta ovakva manifestacija betinskog Muzeja i ove će godine trajati sve do 10. kolovoza.
Izložba samouke umjetnice slobodnog stila, koja će kroz minijature otočnih prizora dočarati svoju viziju otoka Murtera, otvara se večeras u 20.00 sati, a već u 21.00 sat povjesničarka pomorstva, a odnedavna i doktorica znanosti, Zrinka Podhraški Čizmek, ovdje će predstavitivrijedno djelo Hrvatski pomorski regesti 18. st. – Plovidba na Jadranu.

U Jezerima je večeras na rasporedu Ljetno kino u Baganelovici. – Danas prikazujemo odličan film Stevena Knighta iz 2013. “Locke”. Ako ste mislili da je superzgodni Tom Hardy samo običan snagator, obavezno dođite u 21.30 sati u dvorište Kulturalno-pastoralnog centra Baganelovica – stoji u pozivu na projekciju.

Na Trgu Jezerana večeras će upriličiti još jednu feštu uz domaću spizu, pjesmu i Manifestacija Petak po jezerski donosi koncert Show Legende. Početak je u 21.00 sat.

Murterini večeras priređuju spektakl – kroz festival Više Rock ‘n’ Rola na Ovali Mora na plaži Slanica koncert će održati pop-rock sastav Crvena jabuka.  Sarajevski bend je najavljen za 20 sati, ali program na pozornici uronjenoj u murtersko more počinje već od 18 sati. Izredat će se cijela plejada glazbenika, od DJ programa uz saksofon, preko Cabaret a la carte i bubnjeva do predgrupe Vindon Havin. Upad je besplatan, kao i na svaki koncert festivala Više Rock ‘n’ Rolla Na Obali Mora.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here