NAJAVA Murterski pir, Crtićmanija i Show Legende

0
2404

Prvi je dan kolovoza, sezona je u punom jeku. Zanimljiva turistička događanja večeras priređuju u Murteru, Betini i Pirovcu.

U Murteru je večaras na rasporedu jedna od najvećih i najprepoznatljivijih ovdašnjih turističkih manifestacija – Murterski pir. Povorka kreće u 19 sati iz Starog sela te se oko 21 sat očekuje finale pira na Rudini. Fešta se nastavlja velikom koncertom Ultima &Oliver.

– Proslavite sa nama murterski “dan ljubavi” – Murterski pir! – pozivaju organizatori.
– Cijeli događaj nije samo tradicionalno oživljavanje običaja vjenčanog čina. Svaki trenutak, od kad nevjesta iz roditeljske kuće bude predana budućem suprugu, čašćenja svih vas kao uzvanika, do svadbenog slavlja, veoma je realna i nabijena silnim emocijama svih prisutnih. U povorci i zabavi sudjelujete svi vi dragi gosti, koji volite, voljeni ste ili se želite podsjetiti na vaš veliki dan. “Dress code” – sve ono u čemu se osjećate lijepo i romantično. I mnogo ljubavi. Ne zaboravite povesti svoje partnere, simpatije, obnovite i osvježite ovako simbolično vaše zavjete. Svadbena povorka kreće iz starog Sela 1.8 u 19.00h, te se kreće prema trgu Rudina, gdje se slavlje nastavlja velikim koncertom sastava «Ultima &Oliver» oko 21:00 h. Naši ovogodišnji mladenci vaš očekuju u velikom broju! – stoji u pozivu.

U Betini su danas i sutra od 10 sati na rasporedu likovne radionice. – Likovna radionica za djecu s tematikom brganjanja u Prezentacijskom centru NP Kornati i PP Vransko jezero počinje sutra u 10:00 sati. Bojat ćemo šarene školjkice i slagati ih. Dođite nam i uveličajte ovogodišnji Dan brganje! – stoji u pozivu organizatora iz Turističke zajednice.

Večeras je u Betini još jedan događaj namijenjen djeci – Crtićmanija. – Draga djeco, večeras smo za vas pripremili crtić Oto – istraživač dubina. Crtić će se prikazivati od 20:45 sati ispred Muzeja. Ponesite svoje jastučiće i vidimo se!

U Pirovcu je na ljetnoj pozornici u Centru na rasporedu koncert grupe Show Legende. Početak fešte je najavljen za 21:00 sat.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here