Dupla doza Rock’n’Rolla: Mnogi Drugi u Betini, Crvena Jabuka u Murteru

0
2079

Novi glazbeni ljetni festival Više Rock ‘n’ Rolla Na Obali Mora danas po prvi put dolazi u Betinu, gdje isto tako po prvi put nastupa hvaljeni autorski alter rock bend Mnogi Drugi. Četiri dana kasnije, u petak, rock trese Murter, gdje na plaži Slanica nastupaju vječni rokeri iz grupe Crvena Jabuka.

Koncert Mnogih Drugih u Betini peti je koncert od deset najavljenih u sklopu festivala Više Rock ‘n’ Rolla Na Obali Mora. U protekla tri tjedna oduševili su nas Vatra, Psihomodo Pop, Adastra i TBF, a ništa drugačije ne možemo očekivati ni od večerašnje svirke u Betini.
Mnogi Drugi su u nešto manje od tri godine ušli u finale 9. Demofesta i HR Demo Kluba 2015., pobijedili u natječaju „Zasviraj sa Žujom“ i tako zasvirali na 10. INmusicu, Manu Chao ih je izabrao kao pobjednika natječaja „Sviraj s Manu Chao“ te su zasvirali kao njegova predgrupa na „Špancirfestu“ 2016. godine te održali preko 60 koncerata u Hrvatskoj i regiji. Ovo će im biti prvi nastup u Betini.
– Drago nam je da konačno sviramo i u Betini. Publika će moći čuti naše autorske stvari s našeg albuma prvijenca. Mogu očekivati dobru zabavu i kvalitetnu svirku – govori nam Mirko Burazer, bubnjar benda.
Inače Mnogi Drugi su dijelom lokalni bend, jer je Mirko iz Šibenika, a trubač Ivan Perković iz Primoštena. Ostalih pet članova benda su Zagrepčani.
S druge strane, rock dinosauri iz grupe Crvena Jabuka na sceni su već preko 30 godina, a za koncert na Slanici spremaju pravi spektakl. Kako doznajemo od Šime Ježine, direktora Turističke zajednice Murter, velika bina će na Slanici biti u moru te će se ponton mostom spajati s kopnom. Bend će svirati svoje najveće uspješnice iz bogate karijere, tako da je odličan koncert rekli bismo zagarantiran.
Idući tjedan festival Više Rock ‘n’ Rolla Na Obali Mora ostaje na Murteru, kad na ljetnoj pozornici na novouređenoj plaži Luke sviraju riječki rokeri Jonathan. Ulaz na sve koncerte je besplatan.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here