Subotnji koncert Vindon Havina u Tisnom zapravo je bila – ekskluziva

0
2313
Petra Oreč - Vindon Havin na tišnjanskoj Rudini 28. srpnja (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Cover bendu Vindon Havin mediji tepaju da su “zagrebačka klupska atrakcija” ili “miljenici zagrebačke klupske scene”. Čak četiri ovogodišnja nastupa na otoku govore da su ovdje omiljeni barem jednako kao i u glavnom gradu.

Sjajnim interpretacijama bezvremenskih svjetskih i domaćih pop-rock hitova, funkya, pop-rocka, soula, bluesa… Vindon Havin su kod nas identificirani kao brana poplavi, najblaže rečeno, loše komercijalne glazbe. A kako okupljaju onaj zahtjevniji, ne baš najbrojniji dio publike, čak četiri nastupa na našem otoku u samo jednoj godini pravo su iznenađenje.  U Refulu, stožernom mjestu otočnog R&R otpora,  10. ožujka otvorili su koncertnu sezonu na murterskim Lukama, a ove su subote prašili na tišnjanskoj Rudini. Već 3. kolovoza nastupaju na Slanici, kao predgrupa Crvenoj jabuci, na koncertu koji se održava kao dio novog festivala Više Rock ‘n’ Rolla na Obali Mora, a 25. su kolovoza na Butini, na Murter Music Streetu.

Na tišnjanskoj Rudini u subotu 28. srpnja (Foto: rudinapress/H. Pavić)

Nakon subotnjeg koncerta u Tisnom pjevačica Petra Oreč nam je otkrila da su ova četiri nastupa Vindon Havina zapravo otočna ekskluziva.

– Mi smo ovdje i daje Vindon Havin, ali više nigdje i ne nastupamo pod tim imenom i u tom sastavu. Covere više ne sviramo, jer smo se svi posvetili autorskom radu. No, pozive iz Refula, iz Turističke zajednice Tisnog i Murtera nismo mogli odbiti. Predobro smo ovdje uvijek bili primljeni – kaže Petra.

Ona, zajedno s članovima Vindon Havina Draženom Šolcom (bubnjevi), Ivanom Čačićem (klavijature) i Lukom Banićem (gitara) nastupa novom sastavu kultnog benda Boa. S Lukom Banićem snimila je pet autorskih pjesama, uz to se okrenula i poslu izvan glazbe – digitalnom marketingu.

S Petrom Oreč je tri pjesme je u subotu otpjevao Danijel Svalina (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

– Jednostavno, svi imamo svoje puteve i izvan Vindon Havina. Sad želimo raditi autorsku glazbu – kaže Petra Oreč.

Ovaj se bend na našem otoku do sada angažirao u posebnim prigodama. Petra Oreč ni nitko drugi ne može reći jesu li ovo zadnji njegovi nastupi. A dogodine? Možda Boa? Ili Petra Oreč s Lukom Banićem? Ili neka druga kombinacija – na Murter Music Streetu? Ili na Više Rock ‘n’ Rola na Obali Mora? Kako god, Vindon Havin su na Slanici u petak, trećeg kolovoza, a na Butini  u subotu 25.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here