NAJAVA U Betini Bunja i Marko Škugor, u Jezerima folklor, u Murteru swing-ska-punk..

0
1540

Još koji dan i evo nas u kolovozu. Petak donosi vrlo zanimljiva događanja u Betini, Jezerima i Murteru.

Betina će večeras biti pozornica za nastup šibenskog tenora Marka Škugora. Koncert je na ljetnoj pozornici na Trgu na moru i počinje u 21.30 sati, taman kada pri kraju bude radionica Bunja.

U duhu akcije Prijatelj Suhozida u 20.00 sati Muzej betinske drvene brodogradnje upriličit će radionicu Bunja. Simulirat će se gradnja prave bunje uz pomoć dijelova od stiropora. Ova se radionica već održavala u organizaciji Muzej Grada Šibenika, odakle su Betinjani posudili materijal.
Zbog osjetljivosti materijala, odnosno da ga vjetar ne odnese, radionica će se održati u prostorijama Informacijskog centra NP Kornati i PP Vransko jezero, a ne ispred Muzeja kako je bilo predviđeno. Broj sudionika je ograničen.

U Jezerima je također petak, što znači da je dan za manifestaciju Petak po jezerski. A opet znači da je večeras zabava na Trgu Jezerana, uz domaću hranu, domaću pjesmu i ples. Nastupaju klapa Adria i KUD Koledišće, folklorna skupina iz Jezera.

Murterske Luke večeras će ugostiti splitsku swing-ska-punk atrakciju Justin’s Johnson. Koncert se održava na novouređenoj murterskoj plaži Luke, na ljetnoj pozornici ispred Refula. Početak je u 22 sata.

U Murteru na Staroj rivi i održava Sajam kontinentalnih proizvoda – “Zeleno-plavo”.  Reful, koji večeras  na Luke.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here