U SJENI ROCK SPEKTAKLA Krdo konja u okuci naletjelo na Golfa

0
2715
Oštećeni Golf - vlasnik automobila i vlasnik konja razgovaraju (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Na Jezerskom Wodstocku noćas, srećom nitko nije stradao. Osim konja s Farme Kukurin, lima i plastike s Golfa.

Za trajanja festivala Jezerski Woodstock u neposrednoj blizini dogodila se bizarna prometna nesreća – na automobil jednog od posjetitelja dok je dolazio naletjelo je krdo konja.

– Srećom, vozio sam polako. Odjednom su istrčali konji. Njih osam. Nisam ih mogao izbjeći, jer su oni naletjeli na mene – ispričao nam je 29-godišnji vozač Golfa neposredno nakon nesreće. 

Vlasnik konja tvrdi da je netko pod okriljem noći konjima otvorio vrata. No, policiji to ne znači mnogo. Evo što su nam odgovorili na upit o ovoj nesreći:

– Vezano za Vaš upit obavještavamo Vas da smo uvidom u naše evidencije utvrdili da je 25. srpnja oko 23.45 sati u Jezerima došlo do prometne nesreće kada je 29-godišnjem vozaču pri upravljanju osobnim automobilom VW Golf, šibenskih registracijskih oznaka, u desnom nepreglednom zavoju sa uzdužnim padom, ususret njegovom vozilu naišla skupina od 8 konja, za koje prethodno 47-godišnji vlasnik nije poduzeo sve mjere da konji bez nadzora izađu na cestu. Uslijed toga jedan od konja iz te skupine je udario u osobni automobil i oštetio ga.
Do dolaska policijskih službenika vlasnik životinja je iste stavio po nadzor , a tom prilikom mu je uručeno Izvješće o počinjenom prekršaju iz članka 119 st.1, kažnjivo po članku 119 st.3, uz primjenu članka 293 st.1 Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
Nastala šteta je procijenjena na nekoliko tisuća kuna – stoji u odgovoru Policijske uprave šibensko-kninske koji potpisuje glasnogovornica Marica Kosor. 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here