JEZERSKI WOODSTOCK Rambo i rokerska renesansa na Lokvi

0
3985
Jezerski Woodstock (Foto: Rudinapress/H. Pavić

Hvala Rambu što je vratio rock ‘n’ roll u Jezera – rečenica je koja se u srijedu navečer stalno ponavljala i s pozornice i među mnoštvom okupljenim na jezerskom hipodromu ili presušenoj Lokvi.

Ne radi se o Rambu iz istoimenog filma redatelja Teda Kotcheffa iz 1982. kojeg glumi Silvester Stalone, niti iz novele First Blood po kojoj je film rađen. Ni o Rambu Amadeusu, koji je nešto uključeniji u ovdašnja zbivanja. Rambo kojem su upućene zahvale Jezeranin je Ledi Milin. On je pokretač rock festivala Jezerski Woodstock koji se sinoć uz potporu Turističke zajednice Jezera i Općine Tisno i pet vrhunskih bendova održao na Lokvi. Rokijanje Bluvinila, Morta, Spectruma, Teških osjećaja i Stone Tribea na jezerskoj Lokvi slavili su apsolutno svi.

– Hvala vam što ste vratili rock ‘n’ roll u Jezera – uzvraćao je svima Rambo.  Sve je to radi  rock ‘n’ rolla i Jezera. Daljnja objašnjenja razloga i motivacije nisu potrebna.

Jezerski Woodstock (Foto: Rudinapress/H. Pavić

Željko Marača, frontmen Teških osjećaja, hvali Jezerski Woodstock i kao član benda i kao publika. – Teško mi je išta suvislo reći. Dojmovi se nikako ne slijegaju. Oduševljen sam! Nevjerojatan ambijent, kao iz bajke, jedna fantastična vibra koja se širila Lokvom, Jezerani, od tri do 83 godine, svi su bili tu i slavu rock ‘n’ rolla. Došli su Tišnjani, Murterini, Vodičani, Šibenčani… Tu je vladala jedna takva divna, zdrava atmosfera, dobar duh zajedništva, divota… Najjednostavnije rečeno, to je bio rock ‘n’ roll u pravom smislu, ono što svi želimo, zbog čega se bavimo glazbom, zbog čega sviramo i idemo na koncerte – kaže Marača, koji je siguran da je ovo bilo prvo izdanje festivala koji će ubuduće samo rasti i razvijati se.

Ivan Katić John – Mort

Jezerski Wodstock sinoć je obznanio svima i da je Tisno dalo još jednog izvrsnog bubnjara. Riječ je o Šimi Zuboviću iz zadarskog Stone Tribea, inače bratu pijanistice Gordane Pavić. – Šime Zubović je vrhunski bubnjar, vrhunski je ukupno kao muzičar i sve ostalo. Stone Tribe sviraju obrade i svoje autorske pjesme na engleskom jeziku, što nikako nije moj đir. Ja san uvijek za naše, za pjevanje na našem hrvatskom jeziku i lokalnom dijalektu, ali ovima, unatoč tome, moram priznati da su odlični – kaže Marača.

Oduševljenje Željka Marače duhom jezerske lokve primijetilo se i na nastupu Teških osjećaja. Svi su hvalili Maraču i njegov bend, publika i izvođači. Nije važno što je tome više doprinijelo, prava vibra ili pravo ozvučenje.

Uvijek u prvim redovima – Željko Marača (Foto: Rudinapress /H. Pavić)

Ivan Katić – John, frontman headlinera festivala, sinjskog Morta, zahvaljujući Rambu, Jezerima i njihovoj lokvi, u Jezerima je otkrio Teške osjećaje, za koje je rekao da su nešto najbolje i najoriginalnije što je čuo kroz dugo razdoblje. S pozornice ih je pozvao na sudjelovanje u Gljevstocku. Radi se o prestižnom festivalu Sinjske umjetničke komune, a o nastupu na njemu Tišnjani se do sinoć nisu usudili ni maštati.

Da baš ne pretjeramo sa hvalom našeg novog festivala, prešutjet ćemo oduševljenje Igora Bergama, organizatora šibenskih festivala Kulturaljka, Regius i našeg Više Rock ‘n’ Rolla na Obali Mora, koji je sinoć na Lokvi štošta zanimljivog vidio, pa i naučio. Ako bi netko mogao reći nešto drugačije od svega gore navedenog,  to su valjda vodozemci jezerske Lokve, čije će nam mišljenje prenijeti njihova zaštitnica, učiteljica Marija Pandža, kad za to dođe vrijeme.

.

 

 

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here