VEČERAS NA RUDINI Za svoj prvi nastup u Tisnom TBF obećava “ludilo”

0
1440

Treći tjedan novog ljetnog glazbenog festivala donosi novi bend, novo misto i novu svirku, a sve u slavu rock’n’rolla.

Tako u četvrtak 26.7. na trgu Rudina u Tisnom nastupa splitski TBF. Iako na prvu ne „upadaju“ u rock priču, ovi splitski reperi svojim bogatim glazbenim iskustvom, kombiniranjem repanja i uživo svirki i tekstovima, itekako su dio i hrvatske rock scene. Poznati po energičnim nastupima, već godinama glase za jedan od najbolji domaćih glazbenih proizvoda, u četvrtak od 22 sata zabavljat će mnogobrojnu tišnjansku publiku i goste.
– S obzirom da je ovo naša prva svirka u Tisnom baš se radujemo. Često smo bili u prolazu i blizu, ali eto prvi put događa se danas. Iz tog razloga odsvirat ćemo koncert koji će biti presjek svih dosadašnjih albuma i na taj način ekipi u Tisnom ponuditi odličan nastup i ludilo zabavu – kazao nam je Mladen iz TBF-a.
A već početkom idućeg tjedna, selimo malo dalje na otok Murter, i dolazimo do predivnog mjesta Betina, gdje u utorak nastupa perspektivni autorski bend Mnogi Drugi. Mnogi Drugi su u nešto manje od tri godine ušli u finale 9. Demofesta i HR Demo Kluba 2015., pobijedili u natječaju „Zasviraj sa Žujom“ i tako zasvirali na 10. INmusicu, Manu Chao ih je izabrao kao pobjednika natječaja „Sviraj s Manu Chao“ te su zasvirali kao njegova predgrupa na „Špancirfestu“ 2016. godine te održali preko 60 koncerata u Hrvatskoj i regiji. Ovo će im biti prvi nastup u Betini.
– Drago nam je da prvi put sviramo u Betini. Publika će moći čuti naše autorske stvari s našeg hvaljenog albuma prvijenca. Mogu očekivati dobru zabavu i kvalitetnu svirku – govori nam Mirko Burazer, bubnjar benda.
Inače Mnogi Drugi su dijelom lokalni bend, jer je Mirko iz Šibenika, a trubač Ivan Petrović iz Primoštena. Ostalih 5 članova benda su Zagrepčani.
Festival Više Rock ‘n’ Rolla Na Obali Mora organizira šibenska udruga P.A.R.K. u suradnji s Turističkim zajednicama pet mista na i oko otoka Murtera, a svi koncerti su besplatni.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here