JEZERSKI WODSTOCK Krema rocka na Lokvi – večeras praše M.O.R.T., Bluvinil, Teški osjećaji, Spectrum i Stone tribe

0
2070

Jezerani večeras na Lokvi pripremaju pravi otočki rock spektakl znakovita naziva – Jezerski Woodstock. Ovaj festival neće trajati četiri dana i ni u snu se na Lokvi ne može očekivati pola milijuna posjetitelja, koliko se 1969. godine okupilo na festivalu po kojem je ovaj jezerski dobio ime.

Ništa zato. Nije se moglo očekivati ni prije 49 godina u Ilinioisu. A ono što je očekivano i posve izvjesno je da će se u Jezerima večeras, u srijedu 25. srpnja s početkom u 21 sat,  okupiti sve što se od kvalitetnog rock ‘n’ rolla, onog pravog, autorskog, moglo skupiti između dva obzora. Ili gotovo sve. S pozornice će prašiti Teški osjećaji iz Tisnog, Spectrum iz Vodica, M.O.R.T. iz Sinja, Stone Tribe iz Zadra te Bluvinil iz Zagreba.
Ulaznice za ovu rock ‘n’ roll feštu se ne naplaćuju.  Besplatna je za sve ljubitelje dobre glazbe, za što su se pobrinuli Turistička zajednica i ostali pokrovitelji.

O festivalu Jezerski Wodstock i bendovima koji nastupaju pitali smo Igora Bergama, jednog ljudi najupućenijih u zbivanja na lokalnoj i nacionalnoj R & R sceni. Riječ je o organizatoru šibenskih festivala Kulturaljka i Rergis te našeg Više Rock ‘n’ Rola na Obali Mora, koji je prošli tjedan u Jezera doveo Psihomodo Pop, a sutra u Tisno dovodi TBF.

– Scena se uistinu budi. Ništa nije slučajno. Wodstock na lokvi živa je mladica na dubokim i čvrstim rockerskim korijenima Jezera. Uzme li se u obzir veličina mjesta, broj i značaj bendova koji dolaze su uistinu impresivni – rekao nam je Bergam.

To govori kao pravi znalac. Koncerte headlinera, sinjskog Morta, Bergam je čak tri puta organizirao u Šibeniku. Davne 2014. godine ih je upravo on otkrio široj publici, a nakon toga su postali jedan od najjačih rock bendova u hrvatskoj.

– O kvaliteti i originalnosti Spectruma i Teskih osjećaja ne treba trošiti riječi. Radi se o bendovima koji su također imali zapažene nastupe na Regiusu i Kulturaljci. Bluvinila je više nego zanimljiv projekt šibenskog studenta u Zagrebu Mateja Nakića. On je vokal te autor pjesama i glazbe više nego originalnog mladog benda čiji rad s velikim veseljem pratim. To je bend o kojem bih mogao puno pričati ili samo kratko reći da su odlični.Stone Tribe nikad nisam čuo, a večeras ću u Jezerima imati prigodu to ispraviti. Uistinu se veselim Jezerskom Wodstocku – rekao nam je Bergam, uz najiskreniju preporuku ovog festivala svim čitateljima Rudinapressa.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here