TIŠNJANSKO LITO 2018. Novi program za starog gosta, ali trka tovara ostaje glavni događaj sezone

0
3442
Filip Henjak i Tišnjansko lito (Foto: Rudinapress)

Tisno špicu sezone dočekuje s dobrim očekivanjima. U prvih šest mjeseci mjesto bilježi 37.488 noćenja ili 25,47 posto više nego lani. I ostali su pokazatelji dobri, tako da se Tišnjansko lito, kalendar kulturnih i zabavnih manifestacija koje organizira Turistička zajednica Općine  Tisno, ima za koga najaviti.

– Budimo iskreni, veliki dio ovog statističkog rasta generirao je hotel Borovnik, koji je u istom razdoblju lani bio zatvoren. No, vidljivo je da naš turizam raste u svim svojim segmentima, pa i onom festivalskom, kojeg nema u statistikama prvog polugodišta. Vidljivo je da je sezona festivala elektronske glazbe započela više nego dobro. Taj dobar dojam što ga je ostavio rasprodani Love International vrlo skoro očitovati u brojkama, a sve su to razlozi za optimizam – kaže direktor TZ-a Općine Tisno Filip Henjak.

Partijaneri iz Tisnog nisu, a čini se da i neće istisnuti drugačije turiste. Usporedo s The Gardenom se odvija i razvija i turizam orijentiran prema tradicionalnim tišnjanskim gostima, za koje Henjak i ovog ljeta najavljuje veliki broj zabavnih i kulturnih zbivanja.

– Ovogodišnji program smo započeli proslavom Dana državnosti, promenadom legendarnih  Nene i Valerija te nastupom klape Barone. Trebao je biti nastavljen 8. srpnja s lovačkom gastro večeri uz klapu Solaris, koja je zbog tragičnog događaja odgođena, kao i nastup klape Babalubam koji je bio najavljen za večeras – kaže Henjak.

Tišnjanska Rudina će, najavljuje Henjak, ovog ljeta biti domaćin mnoštva zanimljivih događanja, prije svega glazbenih, ali i ostalih. Među njima zanimljiva novost je festival Više rock ‘n’ rola na obali mora, u kojem Tisno sudjeluje s dva jako zanimljiva koncerta.

–  To su TBF koji nastupa 26. srpnja i Kawasaki 3P što ga najavljujemo za 23. kolovoza. Rudina će također ugostiti i klapu Rišpet, Magazin, Vindon Havin, Kumove, Joy i niz drugih. Nismo zaboravili ni klapske večeri ni koncerte klasične glazbe, rezervirane za intimni ugođaj kod crkvice sv. Roka. I ove je godine središnja turistička manifestacija Međunarodna trka tovarov, imamo jednako tako tradicionalne Igre na korentu, a tu su i naše kvartovske fešte, ratarska i ona Zapadne Gomilice. Slažući program Tišnjanskog lita uvijek se suočavamo s nizom ograničavajućih činitelja, no i kroz to balansiranje između željenog i mogućeg nastojimo napraviti i određene iskorake – kaže Henjak.

Ti iskoraci vidljivi su i u iznimnoj suradnji i sudjelovanju Narodne knjižnice i čitaonice Tisno u kreiranju raznih događaja uvrštenih u program Tišnjanskog lita.

– Kroz cijelo ljeto imamo dječje radionice u knjižnici, a ona ovog ljeta uspijeva postići i nešto što bi bilo na ponos i mnogo značajnijim ustanovama. Uz dječje kazalište Smješko, NKČ, naime, ovog ljeta dovodi i glumačku družinu Histrione, s predstavom Tajkuni – najavljuje Henjak.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here