KUHARSKI DVOBOJ U JEZERIMA Njemački turisti kuhaju mrvicu bolje od američkih

0
2352
Nepce publike je presudilo - Nijemci su bili mrvicu bolji (Foto: Rudinapress)

Jezerani nastavljaju s maštovitim eventima u koje uspijevaju uključiti turiste, ne samo kao promatrače, već i kao aktivne sudionike. Sinoć se tako na Trgu Jezerana održao prvi jezerski kuharski dvoboj.

Kuhače su ukrstila dva tima – njemački i američki. Ili preciznije,  miješani hrvatsko-njemački i miješani hrvatsko-američki. I Nijemci i Amerikanci su s domaćim pojačanjima spremali jela od hobotnice – hobotnicu na salatu i gulaš, odnosno brudet od hobotnice, dok je američki tim uz ova dva jela ponudio i salatu od boba. Publika je imala prilike kušati sva jela i ocijeniti ih ocjenom od 1 do 5. Oba tima su zaslužili vrlo visoke ocjene, tako da je na kraju bolji bio njemački tim, s prosjekom ocjena 4,82 naspram 4,77.  Pobjednike je Turistička zajednica nagradila maštovitim poklon paketom.

Čestike pobjednicima Nijemcima, ali i njihovim pomagačima, Ivi Bračanovu i njegovoj supruzi. Amerikancima su pomagali Albina Erdelez i njen suprug Emil, podrijetlom Jezerani te Senka Pleško, zagrebačka Jezerka. Interesantno je da jedno jelo više, salata od boba, Amerikancima nije pomogla da postignu prednost.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here