JEZERA Petrov vrt – za sport, rekreaciju i kreativnost

0
4018

Nastupom pomlatka KUD-a Koledišče te revijalnim košarkaškom utakmicom i teniskim mečevima večeras je u Jezerima svečano otvoren Sportsko tematski park Petrov Vrt.

Investicijom od 2,9 milijuna kuna,  plaćenom po pola iz državnog i proračuna Općine Tisno, zera, javnoj svrsi je privedena jedna od posljednjih javnih površina u središtu Jezera. Na 2600 četvornih metara uz nogometno igralište, sagrađeno prije ’90. i obnovljeno 2008. godine, uređeni su košarkaško i tenisko igralište s pratećim sadržajima te neobični i vrlo zanimljivi park za igru i rekreaciju djece. U parku nema klasičnih ljuljački, klackalica, tobogana, pješčanika… već su poput kakvih umjetničkih instalacija po umjetnim brežuljcima postavljene sprave za vježbanje, neobične klupe, amfiteatar, prolazi…

Nastup nove generacije KUD-a Koledišće (Foto: rudinapress/H. Pavić)

– Intencija arhitekta Damir Lasinovića bila je potaknuti na razmišljanje, na kreativnost, na kreativne igre. Čini se da je u tome uspio – rekao nam je načelnik Općine Tisno Ivan Klarin.

Svečano otvorenje prošlo je bez uobičajenih protokola. I bez govora. Načelnik je tek u kratkoj izjavi za medije izrazio zadovoljstvo okončanjem još jednog važnog projekta, koji će, sa sadržajima koji po njegovom sudu premašuju potrebe samih Jezera, imati značaj za sport, rekreaciju, pa i turizam, na razini cijelog otoka. Da jedna općinska svečanost ne bi sve bila posve neformalna, načelnik je ipak presjekao vrpcu, a u tome mu je pomogla prezimenjakinja Eleonora iz KUD-a Koledišće.

Evo galerije fotografija s večerašnje svečanosti: 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here