MURTER-BETINA Osigurano 113 milijuna za gradnju kanalizacije

0
3592

Dana 28. lipnja 2018. u Narodnoj knjižnici i čitaonici Murter svečano će biti potpisan Ugovor o sufinanciranju te dodjeli bespovratnih sredstava za projekt Izgradnje sustava odvodnje za aglomeraciju Murter-Betina – najavljuju iz Općine Murter-Kornati.

Za tu prigodu u Murter stiže ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić sa svojom delegacijom, koji će potpisati ugovor s načelnicima općina Murter-Kornati i Tisno. Projektom je predviđena izgradnja mreže odvodnje na područja naselja Murter i Betina duljine 30 kilometara, izgradnja 6 crpnih stanica te jednog uređaja sa pročišćavanje otpadnih voda. Ukupni troškovi projekta iznose nešto više od 113 milijuna kuna. Od toga 70% financira će se sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda, a u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.- 2020., 12% financirati će Hrvatske vode, 12% Republika Hrvatska i oko 6% lokalne jedinice samouprave odnosno, Općina Murter-Kornati i Općina Tisno. Radovi će početi iza Nove godine, a završetak projekta i puštanje u rad sustava odvodnje predviđa se do kraja 2022. godine.
“Zahvaljujemo se svima koji su svojim radom doprinijeli ovom velikom projektu, a osobito Ivu Marušiću i djelatnicima Hrvatskih voda, Vodovoda Šibenik te konzultantima koji su radili na aplikaciji. Molimo građane za strpljenje jer neće biti jednostavno, bit će puno raskopanih ulica, blata i prašine. Ali ovo je najveći i najznačajniji projekt na našem otoku koji je temelj dugoročnog održivog razvoja te će značajno doprinijeti zaštiti i očuvanja okoliša, a osobito našeg mora”, kaže Toni Turčinov, načelnik Općine Murter-Kornati.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here