Otočke košarkašice (opet) među osam najboljih u Hrvatskoj

0
2722
Ekipa "Otoka" s Dinom Rađom (Foto: Rudinapress/KK Otok)

Ekipa Košarkaškog kluba „Otok“ iz Murtera nastupila je na otvorenom prvenstvu Hrvatske za košarkašice u kategoriji do 13 godina starosti koje se od nedjelje do utorka održavani u Zagrebu.

U konkurenciji 24 ekipe iz cijele Hrvatske, cure sa otoka su ostvarile sjajan uspjeh, došavši do četvrtfinala gdje su zaustavljene od prošlogodišnjih pobjednica, ekipe Košarkaške Akademije „Žana Lelas“.
Kako doznajemo od njihova trenera Igora Stegića, u grupnoj fazi su „Otočanke“ najprije slavile pobjedu nad ekipom Podravac iz Virja rezultatom 26:15, a potom su poraženi od ekipe Folka Borovje iz Zagreba rezultatom 46:15, što je bilo dovoljno za drugo mjesto u skupini i prolazak među 16 najboljih ekipa gdje ih je čekala ekipa ŽKK „Orka“ iz Zagreba, koja je slovila kao veliki favorit u odnosu na cure sa otoka.

S trenerom Igorom Stegićem (Foto: Rudinapress/KK Otok)

Ipak, velikom borbenošću, sjajnom igrom u obrani i sa nekoliko dalekometnih ubačaja, košarkašice „Otoka“ su napravile pravu senzaciju, ostvarile pobjedu 21:18, i ušle u četvrtfinale turnira gdje su već umorne i iscrpljene izgubile od prošlogodišnjih prvakinja, ekipe KAŽL sa visokih 60:13.

Uspjeh je tim veći, ako se uzme u obzir da su košarkašice „Otoka“ nastupile sa godinu dana mlađom ekipom od konkurencije, a i da su na put otišle oslabljene zbog bolesti i obaveza nekoliko igračica, ali sve to ih je, očito, učinilo još jačima i na kraju su napravile vrlo lijep uspjeh, ulazak među osam najboljih,a za podsjetnik, i mlađe ženske kategorije do 11 godina, na nedavnom državnom prvenstvu u Đurđevcu i Virju, su zauzele sedmo mjesto, što dokazuje da na Otoku Murteru ima doista puno košarkaškog potencijala.

Košarkašice u ZOO-u (Foto: Rudinapress/KK Otok)

Osim uspjeha na turniru, cure su u Zagrebu iskoristile priliku za odlazak na izlet u Zoološki vrt, a imale su prilike slikati se i sa članom košarkaške „Kuće slavnih“ Dinom Rađom.
Za KK „Otok“ na državnom prvenstvu su nastupale Chiara Bašić, Bruna Turčinov, Gina Pirjak, Hana Kurkut, Enija Turčinov, Luce Pirija, Manuela Ježina, Ida Ježina, Gracija Bašić, Felina Zasanski, Leonarda Donđivić, a vodio ih je trener Igor Stegić.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here