U 16 sati starta Tisno Trail 2018

0
2081
Tisno trail - start lanjske utrke (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Više od 180 trkača iz šest zemalja startat će danas na Velikoj Rudini u Tisnom na utrci 6. kola Dalmatinske trail lige.

U Tisnom će danas popodne biti prilično živo. U organizaciji Turističke zajednice Općine Tisno u 14 sati na Rudini počinje registracija sudionika, a u 16 sati starta treća po redu Tisno Trail 2018. Trči se dvije staze, jedna dužine 8,7 kilometara sa 170 metara uspona, a druga 20 kilometara s 410 metara uspona. Rute kojim prolaze najbolje opisuju njihovi nazivi: Oko otoka i Oko mista.

– Na predivnim pješačkim stazama otoka Murtera organiziramo treći Tisno Trail. Miris mora, škrape, suhozidi i veličanstveni vidici na Nacionalni park Kornati sastavni su dio utrke.
Gastronomska ponuda, glazbeni program i dobra zabava neće izostati – obećavaju organizatori.

Prijave traju do 15 sati, a do sada se na utrku prijavilo ukupno 180 natjecatelja (POVEZNICA – Stotinka). Trčat će trkači iz Austrije, BiH, Hrvatske, Francuske, Mađarske i Slovenije. Oblačno vrijeme i mogućnost kiše ih ne obeshrabruje.  – Ako je vjerovati vremenskoj prognozi, nakon sinoćnjeg osvježenja u vidu kiše, očekuje poluoblačno vrijeme sa vjetrom pa bi obzirom na doba godine vremenski uvjeti mogli biti idelni za trčanje – kažu organizatori.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here