Ivan Klarin o odlasku The Gardena: “Odluke Vijeća se moraju poštovati”

0
5380
Ivan Klarin i Nick Colgan na otvaranju festivalske sezone 2016. (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

– Moram iskazati svoje veliko žaljenje zbog gubitka jednoga značajnoga i velikoga projekta za Tisno i cijeli otok Murter, ali moramo poštovati odluku većine Općinskog vijeća –  kaže o odlasku The Gardena iz Tisnog načelnik Ivan Klarin.

U priopćenju za javnost povodom najave odlaska The Gardena Klarin naglašava kako je sve ove godine podržavao sam projekt festivala The Garden isključivo zbog koristi Općine Tisno kao turističke destinacije, ali i zbog brojnih domaćih vlasnika apartmana, hotela, restorana, barova i ostalih obrtnika koji su uvelike profitirali.

– Upoznat sam s problemima posljednje dvije godine, budući da su promotori festivala i mene izvještavali o otežanim uvjetima rada na samoj lokaciji. Ove godine, Općina Tisno izdala je nekoliko dozvola za rad domaćim obrtnicima i tvrtkama u krugu same festivalske lokacije što demantira tvrdnje da bilo tko i na koji način utječe na rad Općine pri izdavanju bilo kakvih dozvola. Međutim, za one koji su se oglušili na odluke, zakone ili općinske propise i koji su na određeni način ismijali instituciju Općine Tisno, osobno nemam sluha. Ipak, većina u Općinskom vijeću nije vidjela problem, a ja kao načelnik Općine Tisno zakonski nemam izbora nego poštovati navedenu odluku Općinskog vijeća, iako se s njom duboko ne slažem. Vrijeme će pokazati ono što se možda u prvom trenutku ne vidi potpuno jasno. Osobno smatram da je Općina Tisno izgubila nešto što je bilo iznimno korisno za destinaciju, a prvenstveno za mjesto Tisno. Žao mi je što se ovo dogodilo u trenutku kada smo s upravom festivala The Garden imali brojne planove za ovu i sljedeću godinu te nekoliko novih projekata, pogotovo onih na širenju ponude u predsezoni i posezoni. Na kraju želim se zahvaliti cijelom timu „The Garden“ na dobroj i kvalitetnoj suradnji koju smo imali proteklih godina – napisao je Klarin u priopćenju za javnost.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here