Stigla građevinska dozvola – Murter će 2020. godine dobiti novi dječji vrtić

1
4714
Sjeverno pročelje budućeg murterskog vrtića po zamisli arhitekta Matije Galošića iz arhitektonskog ureda Crta d.o.o.

Upravni odjel za prostorno uređenje i gradnju Šibensko-kninske županije izdao je Općini Murter-Kornati građevinsku dozvolu za izgradnju novog dječjeg vrtića i jaslica!!!

Trenutno na području općine Murter-Kornati djeluje ustanova vrtića Općine Tisno i to u objektu koji je u najmu. Objekt ne zadovoljava minimalne tehničke uvjete kao ni pedagoške standarde, zbog čega je općina Murter-Kornati donijela odluku o gradnji novog objekta dječjeg vrtića i jaslica. Ishodovanjem ove građevinske dozvole Općina Murter-Kornati osigurala svu potrebnu dokumentaciju, kao i samo građevinsko zemljište ukupne površine 2.739 m², tako da je spremna dočekati otvaranje natječaja mjere 7.4.1. koje se očekuje tijekom mjeseca rujna – izvijestili su iz Općine Murter-Kornati.
Građevna čestica na kojoj je planirana gradnja zgrade dječjeg vrtića i jaslica je novoformirana građevna čestica k.č. 1948 k.o. Murter-Betina, Murter. Zgrada dječjeg vrtića i jaslica planirana je kao matični (centralni) objekt sa gospodarskim i ravnateljskim prostorima koji su dimenzionirani za potrebe samog objekta, kao i za potrebe jednog broja područnih objekata koji zajedno sa matičnim čine organizacijsku cjelinu.

Južno pročelje budućeg murterskog vrtića po zamisli arhitekta Matije Galošića iz arhitektonskog ureda Crta d.o.o.

Prema projektu arhitekta Matije Galošića iz arhitektonskog ureda Crta d.o.o. iz Zadra bruto površina same zgrada vrtića i jaslica veličine je 1.052,94 m² što zadovoljava sve propisane standarde za predškolske ustanove. Shodno programu i potrebama predviđa se organizacija 5 odgojno-obrazovnih skupnih jedinica za ukupno 75-ero djece. Ovdje će, uz kapacitete za djecu jasličkog uzrasta te mješovite jedinice vrtičkog uzrasta, biti mjesta i za djecu s poteškoćama u razvoju,
Po realizaciji objekta JLS Murter-Kornati planira upravljanje objektom novog vrtića povjeriti svojoj javnoj ustanovi – dječjem vrtiću koju je osnovala. Vrijednost projekta izgradnje i opremanja zgrade vrtića uključujući izgradnju pristupnog puta te uređenje okoliša iznosi približno 12 milijuna kuna. Početak gradnje planira se u iza ljeta 2019. godine, a dovršetak tijekom 2020. godine.

Načelnik Toni Turčinov  želi “dragim sumještanima koji su za gradnju vrtića ustupili ili prodali svoja zemljišta te Župi Sv. Mihovila, a posebno Biskupiji Šibensko-kninskoj te Republici Hrvatskoj na ustupanju vrijednih zemljišta!”
– Posebna zahvala i kolegama i kolegicama djelatnicima općine Murter-Kornati, projektantima i geodetima i ostalim suradnicima koji su sudjelovali u ovom zahtjevnom procesu! Zahvaljujući svima vama Vjerujem da će naši mališani do kraja 2020. imati vrtić kakav zaslužuju! – kaže Turčinov.

1 KOMENTAR

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here