OPREZ Policija u kontroli brzine

0
1296

Policija najavljuje da će danas, u srijedu 23. svibnja, od 13 do 19 sati provesti ciljanu “preventivno-represivnu akciju usmjerena na nadzor brzine kretanja vozila, s ciljem podizanja razine sigurnosti u prometu na našem području”.

Prevedeno, danas kažnjavaju sve koji voze prebrzo. Već su raspoređeni na svim punktovima, među ostalima i na vodičkoj zaobilaznici.

“U nadzor prometa tijekom ovog vremena će biti uključen maksimalni broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaju i oprema, koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa. Policijski službenici će vozače nadzirati na lokacijama koje statistički, ali i iskustveno pokazuju kao ugrožene u pogledu činjenja prometnih prekršaja ove vrste, a i prometnih nesreća zbog nepropisne brzine kretanja vozila”, najavila je policija u priopćenju za javnost.

Evo i ostatka priopćenja: “Upravo ovakva ciljana akcija u prometu usmjerena na nadzor brzine kretanja vozila, je, u odnosu na druge uzroke prometnih nesreća, dala pozitivne rezultate, što prvenstveno proizlazi iz činjenice da je u prva četiri mjeseca na našem području zabilježeno 19 ovakvih prometnih nesreća manje nego u istom razdoblju prošle godine, tako da su u ovoj godini u tom vremenu zabilježene 62 takve nesreće, u odnosu na 81 nesreću u tom razdoblju prošle godine.
Nasuprot tome, porat broja prometnih prekršaja nepropisne brzine upućuje na nužnost ovakvih ciljanih akcija, odnosnu potrebu za represivnim djelovanjem u korist prevencije prometnih nesreća. U protekla četiri mjeseca je uređajima utvrđeno 2.144 prekršaja nepropisne brzine kretanja, što u odnosu na 2.000 ovih prekršaja u istom razdoblju prošle godine čini znatan porast, a posebno ako se uzme u obzir učestalost ovakvih akcija u prometu i njihova najava putem medija.

Stoga Vas pozivamo da putem svojih medija o ovoj akciji upoznate vozače i da ih upozoravate da pri vožnji poštuju prometne propise kroz ograničenja brzine, da ne upravljaju vozilom ako su pod utjecajem alkohola ili droga i da koriste sigurnosne pojaseve i zaštitne kacige, kako bi time smanjili vjerojatnost nastanka prometnih nesreća koje za posljedicu imaju tragična stradavanja, te smanjili težinu posljedica, ukoliko dođe do prometne nesreće”.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here