NAGRADA Tišnjaninu Josipu Ćuzeli najveće priznanje Županije

0
2775
Mr. sc. Josip Ćuzela za skupštinskom govornicom za svečane sjednice (Foto: ŠKŽ)

Svečanom sjednicom Županijske skupštine u šibenskom kazalištu je u četvrtak obilježen 17. svibnja – Dan Šibensko-kninske županije, gdje su uručene nagrade i priznanja zaslužnim pojedincima i udrugama u Šibensko-kninskoj županiji.

Najveće priznanje, Nagrada Šibensko-kninske županije ove je godine dodijeljena mr. sc. Josipu Ćuzeli zbog višegodišnjeg rada i ostvarenih iznimnih rezultata značajnih za doprinos u kulturi i očuvanju kulturne baštine Šibensko-kninske županije.

Mr. sc. Josip Ćuzela diplomirao je povijest i povijest umjetnosti na Filozofskom fakultetu u Zadru, te magistrirao na temi srednjevjekovna fortifikacijska arhitektura Šibenika. Bio je dugogodišnji pročelnik šibenskog Konzervatorskog odjela. Objavio je niz stručnih i znanstvenih radova na temu šibenske spomeničke baštine te knjigu Šibenski fortifikacijski sustav u izdanju Gradske knjižnice Jurja Šižgorića, Šibenik, 2005. godine.   
O značenju nagrade koju je Ćuzela dobio možda najbolje govori činjenica da ju je uz njega dobila Šibenska narodna glazba, jedan od simbola Šibenika, povodom 170-e obljetnice utemeljenja, te iznimnog doprinosa u očuvanju i promicanju hrvatske glazbene kulture u zemlji i inozemstvu.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here