Betinski muzej predstavljen u Varšavi

0
1749
Prezentacija MBDB-a u Varšavi

Muzej betinske drvene brodogradnje predstavlja se među najprestižnijim europskim ustanovama ove vrste – na dodjeli Europske muzejske nagrade od 9. do 12. svibnja u Varšavi.

Panel sudaca Europskog muzejskog foruma koji se održavao od 16. do 18. studenog prošle godine uvrstio MBDB u društvo 40 nominiranih muzeja diljem Europe koji se predstavljaju na godišnjoj skupštini Foruma u Varšavi.
EMYA nagrada je jedna od najznačanijih nagrada koja se dodjeljuje u svijetu muzeja na razini Europe još od 1977., što je potaknulo Vijeće Europe na osnivanje Europskog muzejskog foruma, čija je svrha promicanje muzejske djelatnosti. Muzej je nominiran u kategoriji Museums and communities  (Muzeji i zajednice), a Muzej i Betinu predstavila je voditeljica marketinga, Mirela Bilić.

– Naglasak njene prezentacije stavljen je na ulogu koju Muzej ima u zajednici i važnost koju pridajemo našim “pomagačima” – mještanima Betine, koji od početka pomažu Muzej. Ponosni smo što se nalazimo u društvu 40 najboljih europskih muzeja, a posebno što se u našoj kategoriji družimo s kolegicama iz Muzeja vučedolske kulture – poručuju iz betinskog Muzeja.

Ovogodišnji pobjednici bit će poznati u subotu navečer, kada će biti održana gala večer u Muzeju poljskih Židova u Varšavi.

Sudjelujemo na godišnjoj dodjeli Europske muzejske nagrade – EMYA u Varšavi. Nagradu dodjeljuje Europski muzejski forum…

Objavljuje Muzej betinske drvene brodogradnje10. svibnja 2018

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here