Fotoradionicu “Svijet u bojama” u Murteru uspješno završilo 11 polaznika

0
2214

Izložbom probranih radova jedanaestero polaznika fotoradionice “Svijet u bojama”, završeno je petodnevno druženje mladih fotografa u Murteru.

Radovi začudnih motiva i kompozicija, boja, igre svjetla i sjene, kao i osobnih perspektiva otkrile su veliki potencijal polaznika, među kojima najmlađi ljubitelj fotografije ima tek četiri godine. Dok su neki na spomenutoj fotoradionici učili svoje prve korake fotografiranja, našlo se i onih koji su polaznici iste već drugi, treći, četvrti, peti pa čak i šesti puta.

– Ova fotoradionica je kao i prijašnje započela kratkim teoretskim dijelom, dok su potom polaznici dobili zadatke koje su vrhunski odradili, a mogu slobodno reći da su isto tako dali sve od sebe da se cijelo vrijeme svi zajedno zbilja dobro osjećamo. Ovo nam je treća godina za redom u Murteru, zahvaljujući našem dobrom domaćinu Turističkoj zajednici Murter – Kornati i direktoru iste Šimi Ježini, stoga i mi se već osjećamo kao da smo na domaćem terenu. Prilikom odabira fotografija za ovu izložbu imali smo jako težak zadatak jer je bilo stvarno puno lijepih radova, i naši su polaznici još jednom ponavljam, zbilja odradili vrhunski posao – kazala je voditeljica radionice, novinarka Sanja Grgić Ćurić na samom otvorenju izložbe u Murteru.

Polaznici fotoradionice “Svijet u bojama” (Foto: Foto Hrvatska)

Među brojnim posjetiteljima, a na oduševljenje autora fotografija, moglo se čuti samo divljenje, kao i riječi hvale poput onoga kako je svaki detalj na fotografijama pomno odrađen, kao i onoga kako se gledajući fotografije poredane jedne do druge može slobodno kazati da su ih snimili profesionalci.

Dodatnu čar fotografijama koje su bile izložene u Kino sali Žut dao je i polaznik spomenute fotoradionice Marin Kovačev, koji je osim što je talentiran za fotografiju, odsvirao i predivne, radosne kompozicije na gitari koje su razveselile sve prisutne.

Foto: Foto Hrvatska

Proljetnu fotoradionicu u Murteru uspješno je završilo jedanaest polaznika: Tome Henjak, Magdalena Mudronja, Cvita Božikov, Dora Tandarić, Klara Rameša, Antea Kovačev, Marin Kovačev, Luka Škevin, Nera Sučić, Andrea Filipi i Sanja Henjak.

Podijelivši zahvalnice Sanja Grgić Ćurić istaknula je kako je ispunila svoj cilj, a to je uputiti ljude na traganje za onim lijepim, pozitivnim i neobičnim. Po završetku protokolarnog dijela nastavljeno je zajedničko druženje sudionika i posjetitelja u murterskoj kino sali.

Fotoradionica “Svijet u bojama” u Murteru održana je u organizaciji Foto Hrvatske i Turističke zajednice Murter Kornati.

Foto: Foto Hrvatska

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here