Teški osjećaji u Refulu – R&R večeras mijenja svijet iz svoje baze na Lukama

0
1742

Za početak proslave “okruglog” 13. rođendana Caffe barr Reful izabrao je trenutno  najtraženije ime rock scene otoka Murtera – Teške osjećaje koji su i nakon uspješnog proboja na rock festivale, radijske postaje i televizije ostali svoji, originalni i vjerni svom otoku.

PROMO ČLANAK

“Imaju srce, volju i entuzijazam. Što je najvažnije, imaju i pjesme”, napisao je za Teške osjećaje Marko Podrug,  jedan od najboljih živućih poznavatelja rock glazbe i scene  nakon što je 2014. godine na tišnjanskoj Rudini poslušao njihov prvomajski koncert (POVEZNICA).

Pjesme imaju i danas. One stare, koje su već svima u uhu, i nove, poput “Lažeš” koju će večeras promovirati. “Teški osjećaji potomci su pripitomljenog, mediteranskog rock zvuka. Zabavnog, koliko i ozbiljnog. Plesnog, koliko i žestokog. Predvođeni iskusnim vokalom Željka Marače, izbjegli su onu klasičnu zamku u koju upadaju mnogi bendovi iz malih sredina: pretencioznost. Nema kod Teških osjećaja „velikih istina“, snažnih parola i ispraznog stiskanja distorzije. Grupa je to koja piše stihove o mikrosvijetu koji ih okružuje, o moru, polju i ljubavima, što sretnim, što nesretnim. To im je, uostalom, jedina šansa da budu uvjerljivi i prihvaćeni”, napisao je na početku  proboja Teških osjećaja  Marko Podrug.

S jednog od nastupa u šibenskom klubu (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Osim pjesma, starih i novih, bend tišnjanskog poštara i dalje ima veliko srce, volju i entuzijazam. I veliku energiju. Oni nisu kakva folklorna skupina koja mlađim generacijama i turistima prezentira što su svirali, slušali i plesali naši stari, već istinski bend koji vjeruje da R&R može promijeniti svijet. A večeras, kao i sljedećih nekoliko večeri, R&R mijenja svijet iz svoje baze na murterskim Lukama, u Refulu – koncertom tišnjanskih rockera večeras u 23. sata murterska oaza dobre glazbe otvara višednevnu proslavu svog 13. rođendana.

Došli smo i do trinaestog….Pozvani svi !!!

Objavljuje Caffe Bar Reful26. travnja 2018

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here