NAUTIKA TEKSTIL “Odijevanje” brodova, apartmana, hotela… – novi tvornički dućan u Marini Hramina

0
4337

Murter je od ovog tjedna bogatiji za još jednu trgovinu. No, ne bilo kakvu – u Marini Hramina u Murteru otvorena je prodavaonica tvornice Nautika tekstil d.o.o. iz Svetog Ivana Zelina koja proizvodi tekstilni asortiman za nautiku, turizam i ugostiteljstvo.

PROMOTIVNI ČLANAK

Tvornica Nautika tekstil d.o.o. već dugi niz godina se bavi se proizvodnjom jastuka, popluna, štep deka, plahti, navlaka i drugog tekstila za specifičnu nišu kupaca kao što su nautičari, kojima uz klasični tekstilni asortiman nudi i posebne materijale koje zahtijevaju ekstremni morski uvjeti. U novoj trgovini otvorenoj u murterskoj Marini Hramina, smještenoj odmah s lijeve strane od rampe na ulazu, mogu se naći brodski jastuci, spužve, madraci, presvlake… koji se serijski proizvode u pogonu u Sv. Ivanu Zelini. U trgovini su izloženi gotovi pojedinačni proizvodi koje kupci mogu odmah ponijeti do broda, ali i materijali od kojih se izrađuju.

Dio izloženog asortimana Nautika tekstila (Foto: Rudinapress/PROMO)

– Sva brodska oprema, pa tako i ona tekstilna, rijetko je standardiziranih veličina, oblika, materijala i drugih svojstava. Zato ovaj dućan nije samo mjesto kojem se mogu kupiti gotovi proizvodi, već se ovdje mogu izabrati materijali i dimenzije. Tu uzimamo mjere brodskih ležajeva, klupa i drugih dijelova koji trebaju presvlaku, spužvu, tapeciranje ili neki drugi tekstilni proizvod iz naše ponude. Mjere i druge podatke odmah šaljemo pogon u Sv. Ivanu Zelini, odakle u najkraćem roku kombijem u marinu u Murter ili na kućnu adresu stiže gotovi proizvod – kaže Ivan Klobučar, direktor Nautika tekstila.

Nautičare, ali ne samo njih, svakako zanima i zaštita od sunca. No, brodske tende još uvijek nisu ovdje izložene.

Dio izloženog asortimana Nautika tekstila (Foto: Rudinapress/PROMO)

– To je samo zato što je svaka brodska tenda drugačija i serijska proizvodnja baš ne bi bila smislena. U pogonu u Sv. Ivanu Zelini čekaju strojevi, materijali i majstori koji ih po traženim mjerama mogu odmah iskrojiti i sašiti te se već za koji dan mogu ovdje preuzeti – kaže Klobučar.

Trgovina u murterskoj marini neće biti zanimljiva samo nautičarima. Osim brodova, iz pogona Nautika tekstila d.o.o. se jastucima, poplunima, posteljnim rubljem, stolnjacima, ručnicima, salvetama… opremaju i hoteli, hosteli, pansioni, kućanstva i vikendice. Proizvodnja uključuje šivanje plahti, jastuka, jastučnica, popluna, navlaka za poplune od najkvalitetnijeg pamuka najboljeg dizajna. U proizvodnji koristi višeiglovne štep mašine „Dhamen“ za izradu štep deka, pokrivača i štepanih jastuka, te jednoiglovni „Mammut“ stroj za proizvodnju popluna. Tu su i strojevi za preradu i punjenje poliestera, a odnedavno i stroj za proizvodnju visokokvalitetnih jersey plahti, čiju je nabavu sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

U trgovini u murterskoj marini može se naručiti izrada po mjesri i izabrati materijal (Foto: Rudinapress/PROMO)

Odmah u oči upada da je ovdje sve prilagođeno moru i nautičarima. Osim cijena, koje kao da, najblaže rečeno, nisu formirane za kupce visoke platežne moći svojstvene nautičarima.

– Nije bila namjera niti bih naš dućan reklamirao niskim cijenama. Riječ je samo o tome da je primarna djelatnost Nautika tekstila d.o.o. proizvodnja, a ne trgovina. Sve što nudimo je izvorno naš proizvod, a cijene su takve jer roba ovdje dolazi bez trgovca-posrednika, direktno iz tvornice – kaže direktor Klobučar.

 

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here