Dođite na Noć knjige u Tisno – očekuju vas projekcija filma, bajke za bebe, priče za laku noć i kvizna situacija

0
1348
Noć knjige, arhivska fotografija (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

Noć knjige u Narodnoj knjižnici i čitaonici Tisno, danas, 23. travnja bit će popraćena bogatim i raznovrsnim programom, a tema ovogodišnje akcije, koja ima za cilj poticanje čitanja i važnost knjige u suvremenom društvu je budućnost knjige.

Obilježavanje Noći knjige u organizaciji Narodne knjižnice i čitaonice Tisno počet će puno prije nego li padne mrak – već ujutro u 9 sati kada će biti održana projekcija filma Krava na mjesecu. Za djecu je namijenjen i poslijepodnevni i večernji program u prostorijama tišnjanske knjižnice. Naime, u 18 sati na rasporedu su Bajke za bebe, dok je u 19 sati na rasporedu Priča za laku noć. – Mališani neka obavezno ponesu jastučiće i plišance, a dress code su pidžamice – poručuju u tišnjanskoj knjižnici. U Kulturno pastoralnom centru Baganelovica u Jezerima u 19 sati bit će održan sastanak SUK-a dok je u 20 sati na rasporedu Kvizna situacija.

Noć knjige manifestacija je koja daje poticaj kulturi čitanja, ali i potiče razgovor o literaturi. Manifestaciju organiziraju Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Knjižni blok – Inicijativa za knjigu, Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA te portal za knjigu i kulturu čitanja Moderna vremena, a ove se godine pridružila i Hrvatska udruga školskih knjižničara.

Vrijedno je spomenuti kako danas, 23. travnja kroz cijeli dan u Narodnu knjižnicu i čitaonicu Tisno možete vratiti knjige bez zakasnine.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here