“Kroz tragove vremena” – s koncerta najavljena knjiga o 60 godina glazbe

0
2466
Koncert Puhačkog orkestra Pirovac povodom dana Općine (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

U pirovačkoj kino sali sinoć je bilo posebno svečano – povodom Dana Općine Pirovac i blagdana zaštitnika mjesta sv. Jurja upriličen koncert je upriličio Puhački orkestar Pirovac.

Koncert je započeo neobično,  koračnicom “Mi smo garda hrvatska”, koja je bila dio priče maestra Denisa Jelušića o tome kako su pirovački glazbari dvije godine pokušavali dogovoriti prijem ili susret s Predsjednicom Republike, a koji se neki dan i obistinio.  I upravo je ta koračnica s početka Domovinskog rata izabrana kao skladba kojom je Puhački orkestar Pirovac na Trgu Pavla Šubića u Šibeniku u utorak dočekao predsjednicu Republike Hrvatske Kolindu Grabar-Kitarović.  Ideja je bila da Predsjednica RH u svom uredu na Pantovčaku primi glazbare uoči prošlogodišnje proslave 60. obljetnice djelovanja orkestra. Dolazak je je bio utanačen nekoliko puta, ali se svaki put poziv i najava izjalovila, sve do prošlog tjedna, kada je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u našoj županiji boravila cijela tri dana. Maestro Jelušić ovom je prigodom najavio tiskanje knjige o Puhačkom orkestru.

Maestro Denis Jelušić priča o susretu s Predsjednicom Republike(Foto: Rudinapress/H. Pavić)

– Imamo 60 godina dugu i vrlo bogatu povijest. Najstarija samo kulturna udruga u širem okruženju, a kroz tih 60 godina nije sve išlo lako. Naša je nakana izdati knjigu “Kroz tragove vremena” i nadamo se da ćemo u tome uspjeti do kraja tekuće godine i to zahvaljujući našem barba Frani Dobroviću, rekao je Jelušić, pobravši veliki aplauz.

Obilježavanje Dana Općine nastavlja se večeras, klapskom/folklornom večeri. U kino sali s početkom u 20 sati nastupaju Šibenske Šuštine, klapa Šantarel i KUU Bezdan.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here