Načelnik Klarin obznanio: Garden će dogodine otići iz Tisnog!

0
5485
Sa sinoćnje sjednice Općinskog vijeća Tisnog (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Sinoćnju sjednicu Općinskog vijeća Tisnog obilježili su žučna rasprava o ukinutoj dozvoli za rad Beach baru Vortex i najava odlaska festivala elektronske glazbe iz Tisnog.

Na početku sjednice moglo se saznati da je Ured državne uprave u Šibensko-kninskoj županiji, Služba za gospodarstvo i imovinsko pravne poslove, ukinuo (zasad nepravomoćno) dozvolu za rad Ugostiteljskom obrtu Vortex, koji je u montažnom objektu smještenom u uvali Rastovac u Tisnom, neposredno uz ogradu Hostina ili The Garden Resorta, vrlo popularni plažni kafić specijaliziran za “aftere”, jutarnje i dnevne nastavke cjelonoćnih zabava engleskih i domaćih partijanera. Do ukidanja dozvole je došlo slijedom događaja proizišlih iz zategnutih odnosa vlasnika The Gardena i UO Vortex, a koji su se sinoć prelili i u tišnjansku vijećnicu, posluživši oporbenom HDZ-u za još jednu oštru konfrontaciju s vladajućim SDP-om.Zaiskrilo je već pri utvrđivanju dnevnog reda, gdje je HDZ-ova vijećnica Jelena Obratov zatražila uvrštavanje zahtjeva za izdavanje odobrenja za pružanje ugostiteljskih usluga Beach baru Vorteks i zahtjeva za odobrenje prekoračenja dopuštene razine buke koji su dostavljeni Općini Tisno 13. 4.. Glasovanje o uvrštavanju ove točke u dnevni red uspjelo je tek u drugom pokušaju, nakon polusatne pauze. Od 10 vijećnika pet je glasovalo za, četiri protiv i jedan je bio suzdržan. Kako prijedlog nije dobio većinu, predsjednik Općinskog vijeća Petar Jakovčev najavio je kako će biti uvršten u dnevni red sljedeće sjednice koja će biti sazvana najkasnije u roku od 60 dana.
Zategnuta rasprava nastavljena je i u aktualnom satu. – Tragična je činjenica da će ova općina zbog nekih igara i igrica onemogućiti svoje stanovnike da rade i da zarađuju. U pitanje dovodite život jedne obitelji koja je do grla u kreditima zbog ovog posla – rekla je vijećnica Obratov.

Vortex – Rujan 2017.

– Šta vi mislite da od Gardena ne živi nitko drugi? Garden će otići iz Tisnog, ali onda neće biti u pitanju život jedne obitelji – rekao je načelnik Klarin.
Uz tvrdnje da je postupio nezakonito, ona je načelniku Ivanu Klarinu postavila pitanje temeljem koje je zakonske ovlasti ukinuo rješenje Općinskog vijeća o suglasnosti za rad Vortexu.
Tijekom vrlo opsežnog pojašnjenja o tome kako je Općina Tisno godinama činila sve, pa i izigravala propise proglašavajući cijelo ljeto manifestacijskim danima kako bi Vortexu omogućila rad, načelnik Klarin ponovio je vijećnicima da The Garden odlazi iz Tisnog.
– Govorim jasno i glasno, Garden će otići. Ja osobno od njega nemam koristi. Nemam ni apartmane niti idem tamo, ali Općina od njega dobije svaku godinu 700 – 800 tisuća kuna od poreza na potrošnju, uz sve ostale prihode Tišnjana. Što se mene tiče, neka rade obojica, a na ovom Vijeću i na državi je da se odrede uvjeti. No, ako Vijeće na kraju i ne da suglasnost, Vortex će raditi, međusobno će se prijavljivati i to će trajati godinu-dvije. Garden će po mojoj procjeni otići sljedeće godine nakon čega će se puno tišnjanskih obitelji pitati što se dogodilo – rekao je Klarin.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here