Prodajna izložba cvijeća cvjećarske grupe OŠ Vjekoslava Kaleba

0
1509

Povodom Dana planeta Zemlje koji se obilježava 22. travnja u Murteru će biti održana prodajna izložba cvijeća cvjećarske grupe i učeničke zadruge “Most” OŠ Vjekoslava Kaleba Tisno. Izložba će biti održana na Hramini s početkom u 9.30 sati.

– Bavimo se uzgojem cvijeća u bocama koje su same za sebe dekorativne, a poseban efekt im daje kombinacija biljaka koje u njima uspješno rastu i razvijaju se. Ovakav način uzgoja se preporučuje za osobe koje su prezaposlene, kao i za početnike u uzgoju ali istim takvim načinom uzgoja cvijeća mogu se baviti i djeca. Ako su boce zatvorene, cvijeće mjesecima ne treba zalijevati. Ono uspješno raste jer su uvjeti u boci optimalni, biljkama ne smeta propuh, a ovakav je uzgoj zasigurno pogodan za uredske prostore, restorane, hotelske sobe i dnevne boravke – kažu nam u cvjećarskoj grupi OŠ Vjekoslava Kaleba Tisno koju vodi učiteljica Marija Pandža.

Osim što polaznici spomenutih grupa uzgajaju cvijeće, bave se i uzgojem palmi sreće. – Ova palma se kod nas uzgaja u zatvorenim prostorima jer potječe iz tropa. Vrsta je spororastuća, a pogodna je za prostore u polusjeni, tipa uredski i hotelski prostori, apartmani i slično – pojašnjavaju nam mali cvjećari.

Posjetitelji ove hvalevrijedne izložbe ove će nedjelje, 22. travnja na Hramini u Murteru imati prilike tako kupiti bugenvilije, čili papričice, ali i palme sreće uz koje će kako kažu mali cvjećari dobiti posebne upute.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here