Karatisti Pirovca iz Zagreba se vratili s medaljama oko vrata

0
1967

Na Prvenstvu Hrvatske za mlađe učenike, učenike i mlađe kadete koje je 14. i 15. travnja održano u Zagrebu sudjelovali su karatisti karate škole Pirovac, koji su se kući vratili s novim medaljama.

U sportskoj dvorani “Lučko” u Zagrebu u subotu i nedjelju (14. i 15. travnja) više od 600 natjecatelja borilo se za odličja na Prvenstvu Hrvatske za mlađe učenike, učenike i mlađe kadete. Iz Pirovca na natjecanju su sudjelovali Luana Božac koja je osvojila brončanu medalju u kategoriji mlađe učenice -36 kg, kao i Matija Vlahov koji je u kategoriji -48 kg osvojio medalju istog sjaja.

– Veliki je to uspjeh kada se pogleda broj sudionika i broj klubova koji nisu osvojili ni jednu medalju, a među tima su karatisti iz Knina, Drniša, Zadra, Dubrovnika i Makarske. Čak je i najbolji klub iz Dalmacije “Sokol” iz Splita ostao bez odličja, stoga sam iznimno ponosan na Luanu i Matiju – kaže nam trener karatista iz Pirovca, Dragan Karan i dodaje – Žao mi je što je Luana zbog jačih udaraca izgubila borbu za ulazak u finale. Kroz pobjede u repesažu je stigla do svoje prve medalje na Prvenstvu Hrvatske. Matija je pak vodio u meču protiv reprezentativca Hrvatske no pred kraj je meča izgubio, no kroz repesaž i tri borbe ipak se izborio za medalju.

Trener Karan također se zahvaljuje Općini Pirovac koja je s kupovinom opreme za natjecanja pripomogla nastupu boraca.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here