Predsjednica RH danas je na otoku – s Pirovčanima se srela u Šibeniku

0
2798
Predsjednica s Puhačkim orkestrom Pirovac u Šibeniku (Foto: Puhački orkestar Pirovac)

Betinu i Murter danas će posjetiti predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, čiji ured od 17. do 19. travnja djeluje iz zgrade Šibensko-kninske županije u Šibeniku.

Privremeni Ured predsjednice RH otvoren je u utorak prigodnom svečanosti na Trgu Pavla Šubića ispred zgrade Županije intoniranjem himne „Lijepa naša domovino“ u izvedbi Šibenskog pjevačkog društva Kolo i svečanim podizanjem predsjedničke zastave, a koju je podigao maturant Gimnazije Antuna Vrančića Srećko Perković. U programu je sudjelovao i Puhački orkestar Pirovac, što je bila prigoda za susret Pirovčana s predsjednicom i zajedničko fotografiranje. Maestro Denis Jelušić ukratko je predsjednici predstavio orkestar koji je lani proslavio 60. obljetnicu djelovanja i uručio joj prigodni poklon.

Predsjednica u Šibeniku

Objavljuje ŠibenikIN u 17. travnja 2018

Protokol posljednjeg dana boravka predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović u Šibensko-kninskoj županiji počinje i završava s otokom Murterom.  U 9.00 sati Predsjednica Republike u Uredu župana će se sresti s obiteljima stradalih vatrogasaca na otoku Kornatu . U Šibeniku će prisustvovati potpisivanju Ugovora o dodjeli dijela bivše vojne nekretnine Minerska Šibensko-kninskoj županiji, pa putuje na Žirje, Prvić i u Tribunj. Na otoku Murteru je u 16.45 sati, kada se očekuje u Muzeju betinske drvene brodogradnje. Murter je posljednja postaja predsjedničina boravka u našoj županiji. U 17.30 će se u na Trgu Rudina sresti s Murterinima, koji su za nju priredili prigodan program.

Ovo je petnaesto izmještanje Ureda predsjednice Republike izvan Zagreba.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here