Predavanje prof.dr.sc. Benčića sutra u Murteru

0
1269
Masline, arhivska fotografija Rudinapressa

Općina Murter Kornati u suradnji s Poljoprivrednom zadrugom Murter Kornati i Narodnom knjižnicom i čitaonicom Murter organizira predavanje na temu “Potencijal autohtonog i udomaćenog sortimenta maslina u brendiranje ekstra djevičanskih maslinovih ulja”. Zakazano predavanje držat će prof.dr.sc. pri Agronomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Đani Benčić.

Predavanje “Potencijal autohtonog i udomaćenog sortimenta maslina u brendiranje ekstra djevičanskih maslinovih ulja” zasigurno će zainteresirati i privući mještane otoka Murtera.

– Vjerujem da će mnogi naši mještani biti zainteresirani za predavanje na kojem će biti riječi o zaštiti autohtonog i udomaćenog sortimenta maslina koje brendiramo kao ekstra djevičansko maslinovo ulje. Na predavanju ćemo imati prilike detaljnije saznati o tome kako da zapravo zaštitimo svoje ulje, koje će biti autohtono murtersko kao i autohtono kornatsko ulje, dakle kako da pritom zaštitimo svoju sortu masline duške, a to je jedan bitan segment. Znamo svi koliko truda i rada je uistinu potrebno da bi maslinovo ulje bilo proizvedeno. Pozvao bi sve mještane otoka Murtera, naše maslinare da dođu poslušati zanimljivo predavanje prof.dr.sc. Benčića. U svakom slučaju moramo se potruditi da naše Modrave vratimo u funkciju kako bi i dalje bile žitnica murterskog maslinarstva – kaže nam načelnik Općine Murter – Kornati, Toni Turčinov.

Predavanje je zakazano za sutra (srijeda), 18. travnja u Župnoj dvorani u Murteru s početkom u 19 sati.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here