Direktor Ostree Badurina: “Pukla je cijev s vodom, nema razloga za brigu”

0
1548
Noćas pred Ostreom (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Portal Zadarskog lista piše kako je u petak navečer iz Tvornice ribe Ostrea u Stankovcima došlo je do curenja, za sada, nepoznate tekućine.

Kako Zadarski list doznajemo iz zadarskog OKC-a (policijski Operativno-komunikacijski centar), oni su dobili dojavu kako u Stankovcima curi otpadna masna voda koja se prelijeva sve do ceste DC 27.
– Nešto prije 19 sati primili smo dojavu kako se u Stankovcima izlila veća količina vode koja se prelila niz obližnju padinu te skroz do ceste zbog čega je i kolnik bio sklizav. Na teren su izašli policajci kao i Ceste Zadarske županije koje su postavile znakove na cestu. Također, o događaju su obaviještene i vodopravna inspekcija, inspekcija zaštite okoliša i Hrvatske vode, rekli su iz OKC-a.

Dodali su kako je očevidom utvrđeno da je došlo do kvara u proizvodnom dijelu hale, ali i kako se točan uzrok kvara još uvijek utvrđuje.
– Još uvijek ne možemo reći je li bilo zagađenja niti što se točno izlilo jer je na nadležnim službama da provedu vještačenje te će tek tada biti poznato je li se izlila samo voda ili nešto drugo, rekli su nam iz OKC-a, ne želeći špekulirati što se točno dogodilo.
Direktor Ostree Neven Badurina rekao je Zadarskom listu da samo pukla cijev s vodom te nema razloga za zabrinutost.
– Pukla je plastična cijev te je došlo do istjecanja vode. Ne znam zbog čega je cijev pukla, to će se utvrditi, rekao je kratko Badurina.

Ovo nije prvi put da su građani imali pritužbi na rad tvornice Ostrea, te su već prošle godine organizirali i prosvjed kako bi upozorili na smrad i otpadne vode koji dolaze iz tvornice – piše Zadarski list.

Ako je točno što Badurina govori, trebalo bi inspekciju poslati tamošnjem vodovodu, jer voda koja se izlila na cestu užasno smrdi.

Ovo nije prvi put da otpadne vode zagađuju okoliš Ostree, a mještani okolnih mjesta već su prosvjedovali zbog toga :/

Objavljuje Zadarski list13. travnja 2018

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here