VOZAČI OPREZ! Riblji smrad iz Ostree izlijeva se na kolnik D 27!

0
2845
Otpad od ribe i kemikalije noćas plivaju preko D 27 ili Benkovačkom magistralom(Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Otpadne vode iz tvornice ribe Osrea u gospodarskoj zoni Stankovci noćas se izlijevaju preko kolnika državne ceste D 27 Šibenski most – Benkovac.

Kemijsko-biološka opasnost iz tvornice ribe koja godinama  djeluje na rubu i s one strane zakona noćas je promijenila svoju putanju – umjesto prema Putičanju,  smrdljiva voda puna ostataka ribe i kemikalija koje se koriste u preradi i konzerviranju sada se izlijeva s druge strane brda i završava na kolniku i odvodnim kanalima državne ceste D 27.

– Ista priča, Ostrea!!! Sad su pustili na sjevernu stranu… Teče rijeka na državnu cestu D 27… Tehnološka otpadna voda koja nije obrađena…..natrij hidroksid…… teče sve do raskršća…. Katastrofa!!! Navodno je bila i policija. Stavila samo prometne znakove…. – dojavio nam je čitatelj oko 23 sata.

Na mjestu događaja pola sata kasnije uvjerili smo se u točnost tvrdnji – državnom cestom D 27, između njenog 26. kilometra i raskrižja s državnom cesto D 59 (A1-Putičanje-Dazlina-Kapela) teče smrdljivi potok. Prometnim znakom je upozoreno na opasnost na cesti i promet je ograničen na 3o kilometara na sat. Svakako bi trebalo dodati i – ne otvaraj prozor! Ili još bolje – koristite alternativne pravce.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here