EKOLOGIJA Zeleni korak malih Murterina

0
1576
Zeleni korak u Murteru (Foto: Rudinapress/K. Ježina)

Osnovna škola Murterski škoji i Udruga Argonauta uspješno su participirali u još jednoj ekološkoj akciji Zeleni korak i prikupili gotovo četiri tone starog papira.

Djeca svih osam razreda OŠ Murterski škoji i ove su se godine rado odazvala akciji DM-a te su naoštrila prijateljski natjecateljski duh i krenula u skupljanje starog papira na čitavom otoku. Učenici su prikupili ukupno 3762 kilograma starog papira, a najuspješniji je bio 3. razred – prikupili su 993 kilograma starog papira. Time je osiguran nagradni izlet za čitav  3. razred. Osim učenika, akciji su se pridružili i ostali mještani Murtera. Njima je u zamjenu za papir podijeljeno 500 sadnica cvijeća koje je osigurala turistička zajednica Murter – Kornati.

Zeleni korak ekološka je akcija trgovačkog lanca DM pokrenuta prije šest godina u cilju promicanja svijesti o potrebi očuvanja okoliša kroz prikupljanje i recikliranje starog papira. U akcijama Zeleni korak sudjeluje više od 100 škola diljem Hrvatske, čiji mali ekolozi svake godine spase u prosjeku više od 5.000 stabala.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here