Napustila nas je najstarija Tišnjanka

0
3268

Na bolje mjesto je otišla najstarija stanovnica Općina Tisno – u 101. godini života preminila je Šimica Čorkalo s Ivinja.

Šimica Čorkalo, bila je najstarija stanovnica Ivinja i cijele općine Tisno. Rođena je 21. srpnja 1917. godine u obitelji Jakas u Betini. Kako je ispričala za svoj 100. rođendan, ona i sestra udale su se za dva brata Čorkala s Ivinja. Šimica je došla tu živjeti kod supruga Bože, a njegov brat se preselio u Betinu kod Jakasovih.

– A kako je? Dobro živim sinko, dobro mi je i lipo mi je, kako sam živila prije. A prije sam živila jadno i kukavno. A sad fala majci Božjoj dobro mi je i lipo. I gotovo. Glavno da me zdravlje služi, jer zdravlje je najvažnije – rekla nam je Šimica na proslavi svog stotog rođendana (POVEZNICA-FEŠTA NA IVINJU).

Šimica je prošla težak život. Rođena je u, preživjela režim stare Jugoslavije, talijansku i njemačku okupaciju, bila u logoru u Njemačkoj, 70 godina je proživjela kao udovica… I nije se žalila. (POVEZNICA). Vjerujemo da je sada na još boljem mjestu.

Pogreb Šimice Čorkalo će biti u ponedjeljak.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here