Počinje deratizacija na području Općine Tisno

0
2240

Sutra, (srijeda) 4. travnja počinje proljetna preventivna sistematska deratizacija na području Općine Tisno koju će obavljati djelatnici tvrtke AS – EKO d.o.o. a potrebna je suradnja svih stanovnika.

Djelatnici tvrtke AS – EKO d.o.o. (DDD služba) provesti će proljetnu preventivnu sustavnu deratizaciju na području Tisnog, Jezera i Betine u razdoblju od 04. do 09. travnja. Stoga, mole se stanovnici na području cijele općine da se obavezno pridržavaju ovih uputa. Naime, za uspješnost mjere i onemogućavanja eventualnih nezgoda potrebna je suradnja svih osoba koje borave na području gdje će se deratizacija provoditi, a iz Županijskog centra 112 građane upozoravaju da obavezno odstrane iz dvorišta i podruma otpad, a posebno ostatke hrane, da pripaze da djeca i domaće životinje nemaju pristup mamcima i da ne diraju i ne premještaju mamce. Deratizacija će se provesti parafinskim mamcima s aktivnom tvari bromadiolon. Mamci će biti crvene i tamno-roza boje.

– Molimo sve osobe s navedenog područja da se pridržavaju ovih uputa, jer će za svaku štetu i eventualno oštećenje zdravlja snositi odgovornost svaki pojedinac za sebe, a roditelji za djecu – poručuju iz Županijskog centra 112.

PROVEDBENI PLAN Dan 1. (4. travnja) – Ivinj, Dubrava kod Tisnog i Dazlina, dan 2. (5. travnja) – Tisno – kopneni dio, dan 3. (6. travnja) – Tisno – otočni dio, dan 4. (7. travnja) – Jezera i dan 5. (8. travnja) – Betina.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here